WNBA: sajátos Győr, Pécs, Sopron kosaras találkozó Uncasville-ben

Vágólapra másolva!
2011.06.05. 08:22
Címkék
Diana Taurasi remeklése ellenére a Seattle Storm legyőzte a Phoenix Mercuryt az észak-amerikai profi női kosárlabda-bajnokság, a WNBA magyar idő szerint vasárnapra virradóra rendezett játéknapján. Uncasville-ben magyarországi légiósok meccsét rendezték.

Ami az utóbbi mérkőzést illeti, az ősztől a győrieket erősítő Renee Montgomery 15, a csereként pályára lépő, a legutóbbi magyar szezonban Pécsett pattogtató Kelsey Griffin hét pontot szerzett a győztes Connecticut Sunban. Az ellenfél Washington Mystics soraiban a „soproni" Marissa Coleman 3-3 lepattanója, asszisztja és labdaszerzése mellett hat pontig jutott.

A címvédő Seattle sokszínű támadójátékkal ellensúlyozta a phoenixi Diana Taurasi 31 pontját. A bajnok hazaiak soraiban Sue Bird 13 pontig és 10 gólpasszig jutott, Camille Little 18 pontot, az MVP Lauren Jackson 15 pontot és hét lepattanót ért el. A hajrában 11 pontot szóró Taurasi vezérletével a Mercury mínusz 19 pontról jött fel, a vége 78–71 lett.

A három év kihagyás után visszatérő olimpiai bajnok, a 40 esztendős Sheryl Swoopes 13 percet játszott a Tulsában, ez idő alatt öt pontot szerzett. A Shock – soraiban a Sopronnal bajnok, ezúttal 11 pontot és nyolc lepattanót jegyző Amber Holttal – nem tudta feltartóztatni a kilenc triplával operáló San Antoniót, amely öt év után kezdte újra győzelemmel a szezont.

WNBA
ALAPSZAKASZ, 2. JÁTÉKNAP
Seattle Storm–Phoenix Mercury 78–71
Connecticut Sun–Washington Mystics 89–73
Indiana Fever–Chicago Sky 65–57
San Antonio Silver Stars–Tulsa Shock 93–73
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik