Az ARES remek mérkőzésen hódította el egy év szünet után a kupát

Vágólapra másolva!
2009.06.10. 00:00
Címkék
A női döntő után lezajlott a mindenki által várt, nagy hagyományra visszatekintő Krokodil–ARES párharc, amely a floorball Magyar Kupa sorsáról volt hivatott dönteni. A győzelmet nagy csatában, 13–10-es győzelemmel az ARES szerezte meg, így egy év szünet után újra a Népligetbe került a díszes trófea.

A Kovács, Liebe játékvezető páros vezetésével vonultak pályára a csapatok, majd a himnusz meghallgatása után indult majdnem kétórás útjára a lyukacsos labda, amelybe a floorball minden szépsége összesűrűsödött.

A találkozó elején mindkét csapat már az ellenfél térfelén igyekezett labdát szerezni, de komoly lehetőség nem alakult ki, ezért hatott meglepetésként az ARES vezető találata, melyet a sarokból szerzett Vadócz, Samu kapus hathatós segítségével. A sors igazsága egy megpattanó távoli lövés után realizálódott (1–1).

A harmad végén aztán előbb Nádor parádésan lőtte ki a hosszú sarkot, majd egy emberelőnyt könyörtelenül kihasználva pillanatok alatt már két góllal húzott el az ARES. A két találat alaposan padlóra küldte a Dunai Krokodilokat, jól is jött a szünet a „hüllőknek”.

Ha valaki azt mondta, hogy az utolsó pár perc sokkját már nem lehet fokozni, alaposan tévedett. 14 másodperc után Szabó Péter passzát ki más is, mint Nádor bombázta a hálóba. A Krokik elvesztették a fonalat, az ARES pedig parádézott. Előbb emberelőnyből, majd emberhátrányból is növelte előnyét a kékmezes alakulat, bár utóbbi apró szépséghibája, hogy Szabó, bár gyönyörű mozdulattal, de magas ütővel helyezte a kapuba a labdát.

A tényeken ez azonban semmit se változtatott. Az ARES már fél kezével fogta a kupát, de kicsit lazán tette ezt. Ressely, majd Pajor találata visszahozta a mérkőzésbe a csüggedni látszó Krokodilokat. Nádor feleslegesen kiállítatta magát, nagy lehetőséghez juttatva a sárgákat. Azonban jött Mujahid, labdát lopott és a kapust kicselezve gólt lőtt. 4–6 helyett 3–7. Újabb pofon.

Nem tudni mi hangzott el a Krokodilok öltözőjében, de alig öt perc elteltével már 7–7 állt az eredményjelzőn. Az ember nem győzött csodálkozni, hogy ez a teljesítmény addig hol szunnyadt. Dombauer végre megmutatta, miért is lett a Krokik legjobb góllövője a bajnokságban, de a többiek is felnőttek hozzá.

Két sorra állt vissza a DK és ez láthatóan bejött. De jött újra Nádor, aki fonákkal a levegőből lőtt káprázatosan a kapuba, majd nem sokkal később 5. góljával újra megnyugtatónak tűnt az ARES előnye.

Azért, hogy ez csak múló pillanatként éljék át a kékek, előbb Galsai, majd a mai napon remekül játszó Bedő tett sokat. Góljaikkal újra egyenlő volt az állás egy olyan kupadöntőn, ahol volt minden. Parádés játék, hatalmas iram és akarat, mely mindkét csapatot átlendítette a nehéz pillanatokon.

Alig telt el 30 másodperc és az ARES második sora is jelezte, beszáll a küzdelembe. Nagy nyomás végén Geri kotorta a kapuba a lasztit, de az öröm nem tartott sokáig. Galsai 11 másodperc elteltével egyenlített. A fáradó csapatok az utolsó erőtartalékaikat mozgósították, és a végén Mujahid egy vitatható kiállítást váltott gólra, majd a szerencse is elkerülte a Krokodilokat, Vadócz lövése egy védőről került a kapuba.

A végén Szabó szép góllal végleg feltette az i-re a pontot, így az idei kupa győztese teljesen megérdemelten az ARES HC/TopFloor csapata lett, hisz nagy csatában mindig tudott újítani a ma nagyot alkotó Dunai Krokodilok ellen. Remek döntőt láthatott az ezerfejű, a kupadöntő méltó hírverése volt a hazai floorballnak.

FÉRFI FLOORBALL MAGYAR KUPA (RÉVKOMÁROM)

DÖNTŐ
Dunai Krokodilok–ARES HC/TopFloor 10–13 (1–3, 2–4, 7–6)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik