Floorball: U19-es férfiválogatottunk 4. lett a B-divízióban

Vágólapra másolva!
2009.05.15. 01:21
Címkék
A magyar U19-es férfi floorballválogatott a negyedik helyen végzett a B-divíziós világbajnokságon.

A szeptemberi világbajnoki kvalifikációs tornán U19-es férfiválogatottunk veretlenül vívta ki a B-divíziós világbajnoki tagságot. A jó játék után Fortuna asszony is kegyeibe fogadta együttesünket, a sorsoláskor kétségkívül a könnyebbik csoportba sorsolta fiainkat.

Válogatottunk első ellenfele a nagy játékerőt képviselő lengyel csapat volt, és bár az esélyek nem mellettünk szóltak, végül a mieink remek játékkal rukkoltak ki, és alaposan meglepték riválisukat. Az első harmadban végig a magyar csapat vezetett, de a lengyelek sikeresen kapaszkodtak.

A találkozó folyamán mind a két együttesnek sikerült kétgólos vezetésre is szert tennie, de az előnyt megtartani egyik csapatnak sem sikerült. A végig remek küzdelmet és szép játékot hozó találkozón fiataljaink nagyszerű meglepetést okozva pontot csentek az esélyesebb lengyel csapattól, ami nagyszerű eredmény.

A második mérkőzésen az a Japán volt az ellenfél, amelyről nem sokat tudott a szakvezetés. A mérkőzés végül fölényes győzelmet hozott, együttesünk 17–2-re gázolta le a távol-keleti riválist. A csoportelsőséghez mindenképpen nagyarányú győzelem kellett Ausztria ellen. A henger a második harmadtól indult be, tíz góllal nyertünk, de ez sem volt elég, és végül a lengyelek eggyel jobb gólkülönbsége az ő csoportelsőségüket jelentette.

Az elődöntőben sokáig tartotta magát csapatunk az észtek ellen, de győzött a nagyobb tudás, és bár a torna végére elfáradó együttesünk becsülettel harcolt, vereséget szenvedett.

A bronzmérkőzésre igen motivált magyar csapat futott ki a pályára. Az első harmadban gyorsan kétgólos vezetéshez jutottak a németek, de a játékrész végére egyenlő állást mutatott az eredményjelző. A második etapban 4-4 után eldőlni látszott a találkozó a zsinórban érkező négy német találat után.

A záróharmadra újra magukra találtak a fiúk, és többször beszorították a németeket térfelükre. Három gólra sikerült feljönnünk, de ekkor egy érthetetlen 5 perces kiállítást ítéltek ellenünk a németeket feltűnően támogató bírók. Ezt csapatunk már nem bírta el, így maradt a negyedik hely, ami így is igencsak értékes eredmény.

FÉRFI FLOORBALL, U19-ES B-DIVÍZIÓS VILÁGBAJNOKSÁG

CSOPORTMÉRKŐZÉSEK
Magyarország–Lengyelország 9–9 (2–2, 4–4, 3–3)
Magyarország–Japán 17–2 (5–0, 3–1, 9–1)
Magyarország–Ausztria 13–3 (3–2, 4–1, 6–0)

ELŐDÖNTŐ
Észtország–Magyarország 12–5 (2–2, 4–0, 6–3)

3. HELYÉRT
Németország–Magyarország 15–6 (3–3, 5–1, 7–2)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik