Karnyújtásnyira a rájátszástól a Steelers és a Buccanneers

Vágólapra másolva!
2007.12.03. 11:26
Az észak-amerikai amerikaifutball-bajnokság (NFL) 13. fordulójában a hazai környezetben pályára lépő Pittsburgh 24-10-re verte a Cincinnati Bengals együttesét. A Cleveland vereséget szenvedett Arizonában (27-21), így a Steelers megnyugtató előnnyel vezeti az AFC Északi csoportját. Az Indianapolis hárompontos győzelmet aratott a Jacksonville ellen: a 28-25-ös eredménnyel záruló találkozón Peyton Manning 4 touchdown-passzt adott. A Tampa Bay kiváló mérkőzésen győzte le a New Orleans együttesét, így a Bucks már csak valami hihetetlen pechszériának köszönhetően bukhatná el a playof-szereplést. Továbbra is nyeretlen a Miami. A Dolphinst ezúttal a New York Jets páholta el (40-13).
Robert Geathers állítja meg a Pittsburgh Steelers quarterbackjét, Ben Roethlisbergert (feketében)
Robert Geathers állítja meg a Pittsburgh Steelers quarterbackjét, Ben Roethlisbergert (feketében)
Robert Geathers állítja meg a Pittsburgh Steelers quarterbackjét, Ben Roethlisbergert (feketében)
Robert Geathers állítja meg a Pittsburgh Steelers quarterbackjét, Ben Roethlisbergert (feketében)

Sean Taylor tragikus halálát követően nem állt meg az élet a tengerentúli amerikaifutball-bajnokságban. Miért is állt volna, hisz legjobban szeretett sportágának meccseivel lehetett emlékezni a fiatalon elhunyt védőre. A csapatok pedig ezúttal is kitettek magukért.

A Pittsburgh fontos győzelmet aratott a Cincinnati ellenében, hiszen a találkozó előtt a Steelersnek mindössze egy győzelemnyi előnye volt az AFC Északi csoportjában az idén (pozitív) meglepetéscsapatnak számító Cleveland előtt. A Browns azonban vereséget szenvedett, míg a Pittsburgh a Bengals verte (24-10).

A meccsen Ben Roethlisberger 32 passzából 21 sikeres volt, melyekből az elkapók 184 yardot termeltek. A 2005-ös szezon bajnokának irányítója adott két TD-passzt, ám emellett két interception is tarkítja mérlegét.

A Cincinnati a vereséggel gyakorlatilag végérvényesen kiszállt a playoffért folytatott harcból. Hiába van ott a támadóalakzatban Carson Palmer, Chad Johnson, T.J. Houshmandzadeh, Chris Henry és Rudi Johnson, a védelem rengeteg pontot szed be a mérkőzéseken.

Ezúttal azonban a támadókkal is probléma volt: Rudi Johnson 14 próbálkozásából mindössze 34 yardot futott (a leghosszabb 4 yardos volt), igaz egyszer az ellenfél célterületére juttatta a labdát.

Palmer 44 átadásából a 27 sikeres passz 183 yardot jelentett, emellett a kiváló elkapójátékosok nem szereztek touchdownt, így az irányító TD-passz nélkül zárt.

A 24-10-es eredmény után a Pittsburgh 9-3-as mérleggel vezet a 7-5-ös Cleveland és a 4-8-as Cincinnati előtt.

A Tampa Baynek a sérült Jeff Garcia nélkül kellett felvennie a harcot a New Orleans otthonában. A tavaly még a Philadelphiát repítő irányító helyett azonban - mindenki nagy meglepetésére - nem Bruce Gradkowski, hanem a szinte teljesen ismeretlen Luke McCown kezdett. A Bucks minden idők legfiatalabb Super Bowl-győztes mesternek, John Grudennek húzása pedig nagyon bejött.

Az irányító az első pillanattól kezdve hihetetlen nyugalommal vezényelte társait, ami végül 27-23-as sikerhez vezetett. McCown 313 passzolt yradjával (29/37), két touchdown-átadásával a mezőny legjobbja volt.

A másik oldalon Drew Brees teljesítménye elmaradt a várakozásoktól, mert bár 23 passzából 17 sikeresen célba ért, két touchdown-átadását inkább elkapóinak köszönheti. Előbb Terrance Copper, majd Devery Henderson verte meg az ennél a két akciónál bizonytalankodó, ám az egész meccsen a 2002-es bajnoki formáját idéző Bucks védelmet.

Győzelmével a Tampa 8-4-el áll, és már szinte biztos playoff-résztvevő, miután négy mérkőzéssel az alapszakkasz vége előtt három győzelemmel előzi meg a Carolina, New Orleans "követőduót" az NFC Déli csoportjában.

Az Indianapolisnak sem kell már sokat kaparnia a rájátszásért. Tony Dungy együttese a Jacksonville Jaguars ellen aratott 28-25-ös győzelmét követően már tíz győzelmet, s mindössze két vereséget számlálva vezeti az AFC Déli csoportját.

A találkozón Peyton Manning (20/29) 4 TD-átadást jegyzett, 288 yardot passzolt, s emellett "csak" egy interception rontja le mérlegét.

A Miami elszenvedte tizenkettedik vereségét a szezonban. A Dolphins hazai pályán fogadta a szintén gyengélkedő New York Jets csapatát, ám a győzelem ezúttal is elmaradt. A 40-13-as zakót követően már csak négy mérkőzése maradt a Miaminak, hogy rontson "tökéletes mérlegén".

ÉSZAK-AMERIKAI AMERIKAIFUTBALL-BAJNOKSÁG (NFL)

13 FORDULÓ:
Pittsburgh Steelers-Cincinnati Bengals 24-10
New Orleans Saints-Tampa Bay Buccanneers 23-27
Chicago Bears-New York Giants 16-21
Arizona Cardinals-Cleveland Browns 27-21
Oakland Raiders-Denver Broncos 34-20
Kansas City-San Diego Chargers 10-24
Indianapolis Colts-Jacksonville Jaguars 28-25
Washington Redskins-Buffalo Bills 16-17
Tennessee Titans-Houston Texans 28-20
St. Louis Rams-Atlanta Falcons 28-16
Philadelphia Eagles-Seattle Seahawks 24-28
Minnesota Vikings-Detroit Lions 42-10
Miami Dolphins-New York Jets 13-40
Carolina Panthers-San Francisco 49ers 31-14
Dallas Cowboys-Green Bay Packers 37-27
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik