Új-Zéland, Anglia és Ausztrália nyitánya nem okozott meglepetést

TÓTH SÁNDORTÓTH SÁNDOR
Vágólapra másolva!
2007.09.09. 17:43
A Franciaországban zajló rögbi-világbajnokságon a torna második napján három, a végső győzelemre is esélyes válogatott mutatkozott be. Új-Zéland, Ausztrália, valamint a címvédő Anglia is biztos győzelmet aratott, így a házigazdák premieren elbukott nyitómérkőzése változatlanul a torna egyetlen szenzációja eddig.
A címvédő Anglia az amerikai válogatott legyőzésével mutatkozott be a vb-n
Reuters
A címvédő Anglia az amerikai válogatott legyőzésével mutatkozott be a vb-n
A címvédő Anglia az amerikai válogatott legyőzésével mutatkozott be a vb-n
Reuters
A címvédő Anglia az amerikai válogatott legyőzésével mutatkozott be a vb-n

Az amerikai válogatott minden ellenfelétől megalázó vereséget szenvedett a Churchill Kupán és ugyan ez a mostani erősebb gárda, senki sem gondolta volna, hogy csak 18 ponttal kapnak ki Angliától. Pontosabban: a címvédő csak 18 ponttal nyer!

A nyolcadik percben Barkley és Hercus büntetőivel döntetlen volt, és a 35. percben is csak 9-3-ra vezettek, akkor jött az öreg harcos, Robinson, aki összeszedte Catt magas rúgását a sarokban és bevitte az első célt.

Aztán a félidő végén még Barkley is a kapuvasak mellé csúszott egy labdával. Ennél a célnál alaposan szétzilálták az amerikai védelmet – sokan hitték, hogy a második félidőben angol parádé következik. De az a félidő döntetlen lett! Bár Rees a 49. percben még vitt egy célt, de akkor véget ért a pontgyártás. Csak a jenkiknek sikerült bevinniük a becsületcélt a 75. percben Moeakiola révén. Angliának a szombati játékkal valóban van félnivalója Szamoa ellen.

Új-Zéland ellen viszont nem volt orvossága az olaszoknak. Hiába javultak eredményeik az utóbbi években, az igazi fokmérő a déliek elleni meccs. A 19. percben már 31 ponttal vezetett az All Blacks! Igaz, az olaszok csak a második vonalat képviselik, ellenük más azért a játék képe, mint Ausztrália ellen, de: senkinek nem lesz könnyű a déli gyorsvonat robogása ellen cselekedni, az biztos!

Gyakran úgy mentek át az olaszokon, hogy a második sorosok érkeztek a feltört védelmi vonalon keresztül - a következő átadásért; nem egy másik center vagy leváló, pl. Pontok: Howlett három cél, Sivivatu, Collins, McCaw két-két cél, Jack, Muliaina egy-egy cél, Carter 17, McAlister 4 pont, valamint a vesztes oldalon Stanojevic, Bergamasco egy-egy cél, De Marigny 4 pont.

Az ausztrálok igazolták, hogy ők sem csak turistának érkeztek Európába. Lazán aprították miszlikbe a japánokat, akik rég szenvedtek ilyen súlyos vereséget. Hogy nem mondhatjuk megalázónak, az azért van, mert a Wallabik voltak az ellenfelek. Az ausztrálokat csak az aggasztja, hogy Gerrard sérülése nem túl súlyos-e. Öt perccel a beállása után sérült meg a térdén. Lehet, hogy számára véget ért a vb. Pontok: Latham, Barnes, Mitchell két-két cél, Ashley-Cooper, Sharpe, Smith, Freier egy-egy cél, Mortlock 20 pont.

FRANCIAORSZÁG, VILÁGBAJNOKSÁG:

CSOPORTKÖR:
Új-Zéland – Olaszország 76-14
Anglia – Egyesült Államok 28-10
Ausztrália – Japán 91-3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik