Zalánki Gergő: Elég nagy a szégyen; voltak problémák a csapaton belül

Vágólapra másolva!
2024.02.17. 12:02
Fotó: MTI/Kovács Tamás
Mint beszámoltunk róla, a magyar férfi vízilabda-válogatott a 7. helyen végzett a dohai világbajnokságon, amelynek szombati helyosztóján 14–14-es rendes játékidő után 4–2-re megnyert ötméterespárbajban győzte le Montenegrót. A lefújást követően Zalánki Gergő kritikusan nyilatkozott az M4 Sportnak.

 

„Valamivel jobb érzés lesz így hazamenni, így is elég nagy a szégyen. Beszéltünk sokat egymással, próbáljuk pozitívan felfogni a történteket, hogy valószínűleg kellett ez a pofon. Hiszek abban, hogy az életben nincsenek véletlenek és mindennek oka van. Ebből építkezünk és megyünk tovább” – mondta a közszolgálati sportcsatorna kamerái előtt Zalánki Gergő.

„Voltak problémák a csapaton belül. Ezt jó, hogy ha mindenki tudja. Sokat kellett beszélnünk egymással. Ma délután is összeülünk. Még rengeteget tudunk fejlődni és összességében úgy érzem, hogy erősebben fogunk innen hazamenni.”

Varga Zsolt: A végső cél az olimpia
„Ezen a meccsen is volt legalább hat olyan gól, ami egyszerű figyelmetlenség volt. Mi most bekerültünk egy negatív spirálba, szemben mondjuk a franciákkal, ebből jön az, hogy lecsúszunk egy-egy védekezésről, lövéseket hibázunk. Ebből csak győzelemmel lehet kijönni” – nyilatkozta Varga Zsolt a Montenegró ellen ötméteresekkel megnyert helyosztót követően.

A szakember megjegyezte, a tavalyi és a mostani vb egymással összehasonlítva egy parabola és egy hiperbola, hiszen akkor minden momentum őket segítette, egy góllal nyerték a meccseiket, vagy ötméterespárbajban, itt viszont szinte mindig az ellenkezője történt.

Varga Zsolt kiemelte, összességében ez egy hosszabb távú terv része volt, és csak nyáron, a párizsi olimpiát követően derül ki, mi az, ami működött:

„Párizsban lezárunk egy szakaszt a magyar vízilabdában, akkor tudjuk értékelni mit hozott a konyhára ez a mostani világbajnokság, mert már most nagyon sok mindent egész biztosan” – mondta Varga Zsolt.

A kapitány ezúttal is elmondta, körülbelül még két hétre lett volna szüksége ahhoz, hogy elérjék a megfelelő játékszintet.

„Sok mindent helyre tudtunk tenni, minden kudarcpont, amikor az ember mélyre kerül, hoz sok olyan lehetőséget, ami által akár új utakon is el lehet indulni” – fogalmazott az MTI-nek a szakember.

VIZES VILÁGBAJNOKSÁG (DOHA)
VÍZILABDA, FÉRFIAK, A 7. HELYÉRT
MAGYARORSZÁG–MONTENEGRÓ 14–14 (4–3, 2–3, 3–3, 5–5) – SZÉTLÖVÉSSEL: 4–2
Doha. Vezette: Severo (olasz), Sztanojevics (szerb) 
MAGYARORSZÁG: Vogel Soma – Manhercz K., VIGVÁRI VINCE 3, Angyal, KOVÁCS P. 2, Vámos 2, ZALÁNKI 4. Csere: Bányai (kapus), Pohl, Fekete G. 1, Német T., JANSIK SZ. 2, Tátrai. Szövetségi kapitány: Varga Zsolt
MONTENEGRÓ: Lazovics – Vidovics 2, V. Radovics 2, Macics, Szpaics, DRASKO BRGULJAN, D. Radovics. Csere: Tesanovics (kapus), POPADICS 3, Mrsics 1, VUJOVICS 4, PERKOVICS 2, Matkovics. Szövetségi kapitány: Vladimir Gojkovics
Emberelőny-kihasználás: 11/7, ill. 10/6
Gól – ötméteresből: 2/1, ill. 2/1
Kipontozódott: Popadics (26. p.), Angyal (27. p.), Macics (31. p.)

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik