Sportrádió: Kovács Péter és Tátrai Dávid szerint is nagyon szoros az élmezőny

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.02.28. 13:19
Kovács Péter és Tátrai Dávid (Fotó: Sportrádió)
A BVSC-Zugló két válogatott vízilabdázójával, Kovács Péterrel és Tátrai Dáviddal beszélgetett Suba Kata a Sportrádióban. Mindkét játékos ott volt a dohai világbajnokságon 7. helyen záró csapatban, valamint előtte a 4. helyen végző megfiatalított gárdában is az Európa-bajnokságon.

Kovács Péter sajnálja a hetedik helyet, de örül annak, hogy a válogatott keretében lehetett. Tátrai Dávid is kettős érzésekről vallott, mert csalódott az eredmény miatt, ugyanakkor büszke arra, hogy behívót kapott.

„Nyilván vannak dolgok, amik a csapaton belül maradnak és nem fogunk nyilvánosan beszélni róla – mondta Kovács akkor, amikor arról kérdezték őt, hogy miért volt ilyen kétarcú a válogatott, amely az Eb-n a fiatalokkal negyedik helyen végzett, míg a vb-n a rutinos játékosokkal kiegészülve haton kívül. – A teljes világbajnoki keret összesen két hetet tudott együtt készülni, ez biztosan befolyásoló tényező volt. Az ok másik része pedig az lehet, hogy a fukuokai világbajnokságon is látszódott, van hat-nyolc csapat, amely tudásban egymástól egy gólra van. Akkor ezek az egy gólok a magyar válogatott oldalán voltak, most pedig nem.”

„Csatlakozni tudok Peti gondolataihoz – vette át a szót Tátrai. – Nüanszok döntenek. A vízilabda a legmagasabb szinten nem úgy néz ki, mint régebben, hogy néhány jó csapat van, hanem most már azt kell mondani, hogy hét-kilenc legjobb együttes is, és emiatt nagyon nehéz ott lenni a csúcson. És mivel ezek a büntetőpárbajok, az utolsó másodperces lövések döntenek, száz százalékot kell nyújtani minden egyes edzésen, s akkor a mi javunkra tud billenni a mérleg.”

Hozzátette, most az a fontos, hogy az olimpiára összeálljon a csapat, és akkor Párizsban az egygólos különbségű meccsekből mi jönnénk ki jobban.

A TELJES BESZÉLGETÉST ITT HALLGATHATJA MEG!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik