Vízilabda: kétnapos összetartás a férfi válogatottnál

Vágólapra másolva!
2024.04.22. 19:27
Varga Zsolt két napos összetartást tart (Fotó: Árvai Károly)
Kétnapos összetartáson vesz részt jövő hét elején a párizsi olimpiára készülő magyar férfi vízilabda-válogatott.

 

A magyar szövetség honlapjának hétfői híre szerint a februári, dohai vb óta nem tartott edzést a tavaly világbajnok nemzeti csapat, mert a világversenyek miatt túlzsúfolt versenynaptárba nem lehetett beilleszteni a foglalkozásokat.

Jövő hétfőn és kedden azonban lesz lehetőség a közös gyakorlásra, de ezen a Bajnokok Ligájában érdekelt játékosok – azaz a ferencvárosiak alapemberei és a külföldön szereplők – nem vesznek részt.

„Az olimpiai felkészülési keret kijelölése szempontjából fontos állomás ez a két nap. Természetesen a klubokban nyújtott teljesítményeket is figyelem, de ezek az edzések szintén számítanak majd a korábbi felkészülés során és a világversenyeken látottak mellett” – mondta a kétnapos, margitszigeti és a Duna Arénában sorra kerülő edzések kapcsán Varga Zsolt szövetségi kapitány.

A névsort néhány rutinos pólós mellett elsősorban az U20-as világbajnok együttes tagjai alkotják, mellettük néhány feltörekvő tehetség is meghívót kapott a szakvezetőtől.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Bányai Márk (Szolnoki Dózsa-Praktiker), Gyapjas Viktor (BVSC-Zugló), Lévai Márton (Vasas-Plaket)
Mezőnyjátékosok: Burián Gergely (Vasas-Plaket), Ekler Zsombor (EPS-Honvéd), Hárai Balázs (Genesys-OSC Újbuda), Konarik Ákos (Vasas-Plaket), Kovács Péter (BVSC-Zugló), Mészáros Mátyás (BVSC-Zugló), Nagy Ákos (FTC-Telekom), Szabó Bence (FTC-Telekom), Szeghalmi Zsombor (Szolnoki Dózsa-Praktiker), Szépfalvi Gergely (EPS-Honvéd), Tátrai Dávid (BVSC-Zugló), Varga Vince (FTC-Telekom), Vigvári Vince (Genesys-OSC Újbuda), Vismeg Zsombor (Szolnoki Dózsa-Praktiker)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik