Oroszország megérdemelten nyert a házigazda spanyolok ellen

Vágólapra másolva!
2008.07.12. 22:08
Az orosz válogatott nyerte a női vízilabda Európa-bajnokságot, miután a málagai döntőben 9–8-ra verte a házigazda Spanyolországot. A különbség csalóka: a spanyolok a mérkőzés végén zárkóztak fel egy gólra. Oroszország ezzel a sikerrel megvédte 2006-ban elhódított címét.
Európa-bajnok: Oroszország
Európa-bajnok: Oroszország
Európa-bajnok: Oroszország
Európa-bajnok: Oroszország

Az Európa-bajnokság előtt a torna hivatalos honlapján apró cikkecskében megemlítette a szerző, hogy az Eb legnagyobb esélyesei a nőknél az orosz válogatott, míg a férfiaknál a szerb csapat. Persze a két címvédőt élre tenni nem nagy kockázat, de mindenesetre elmondható: a szakíró nem égett be véleményével.

Ugyan a férfi döntő (sajnos ismét a magyarok kárára a szerbekkel) még hátra van, de az orosz női válogatott már hozta a „kötelezőt”, és a fináléban 9–8-ra verte a spanyol csapatot.

A meccs elején még jól tartotta magát a spanyol együttes. Az első szakasz után mindössze egy gól volt spanyolok hátárnya, aztán azonban beindult az orosz henger.

A félidőben 6–3-al fordultak a csapatok, majd a harmadik negyedben 8–4-nél kevesen gondolták, hogy lesz keresnivalója a házigazdáknak. Nem is lett, de azért egyszer még megpörgették a játékot a hispán lányok.

Blanca Gil remek centergóljával igazolta, hogy a világ egyik legjobb játékosa, majd Carmen Garcia zárkóztatta kettőre a spanyolokat.

Sőt! A hazaiaknak több lehetőségük is volt arra, hogy egyre csökkentsék hátrányukat, de egy higgadtan végigjátszott orosz emberelőny és gól végleg eldöntötte az Eb döntőjét

Oroszország megvédte címét az Európa-bajnokságon.

EURÓPA-BAJNOKSÁG

DÖNTŐ
Oroszország–Spanyolország 9–8 (3–2, 3–1, 2–3, 1–2)
Málagá, 1000 néző
V: Wenghenroth-Martinelli (svájci), Sztavopulosz (görög)
OROSZORSZÁG: Voroncova – Sepelina, Konuk 1, Vjlegzsanyina, PANTYULINA 3, BELJAJEVA 3, Szmurova 1. Cs: Prokofjeva, Glizina, Szoboljeva 1, Karpovics, Turova. Szövetségi kapitány: Alekszander Klejmenov
SPANYOLORSZÁG: Del Soto – GIL 4, Hagen, M. Lopez-Escribano, Pareja 1, Meseguer 1, L. Lopez. Cs: C. Pardo, C. Lopez, A. Pardo 1, Pena, Garcia 1. Szövetségi kapitány: Vicenc Tarres
Gól – emberelőnyből: 10/5, ill. 8/4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik