Nehéz csoportba került a magyar válogatott az Európa-bajnokságon

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2008.01.30. 19:17
A magyar férfi válogatott Spanyolország, Horvátország, Szlovákia, Görögország és Montenegró, míg a női együttes Olaszország, Görögország és Franciaország nemzeti csapataival került egy csoportba az idei malagai vízilabda Európa-bajnokságon.
Kemény Dénesnek és csapatának nem lesz könnyű dolga a kontinensviadalon
Kemény Dénesnek és csapatának nem lesz könnyű dolga a kontinensviadalon
Kemény Dénesnek és csapatának nem lesz könnyű dolga a kontinensviadalon
Kemény Dénesnek és csapatának nem lesz könnyű dolga a kontinensviadalon

A július 4. és 13. között spanyolországi kontinensviadal sorsolását szerda este rendezték Madridban, s a végeredményt Szakadáti László, az európai szövetség, a LEN magyar igazgatója ismertette az MTI-vel.

Az olimpiai bajnoki címvédő, világbajnoki ezüstérmes férficsapat kétségtelenül az erősebbik hatosba került, hiszen itt van a vb-győztes horvát, és a tavalyi világbajnokságon bronzérmes spanyol csapat, ráadásul kiváló együttese van Görögországnak és Montenegrónak is.

A nőknél megismétlődik a korábbi évek "megszokott" pólós párbaja az olaszok és a magyarok között, alighanem e két gárda között dől el a csoportgyőzelem kérdése.

A lebonyolítás lényege az, hogy a csoportelsők mindkét nemnél egyből továbblépnek az elődöntőbe, míg a második és harmadik helyezettek keresztbejátszanak, s e párharcok győztesei csatlakoznak az elődöntős együttesekhez.

Kemény Dénes, a férfiválogatott szövetségi kapitánya így reagált:

"Első ránézésre a mi hatosunk erősebbnek tűnik, mint a másik. A csoportelsőség nyilván fizetne, mert nem kellene negyeddöntőt játszanunk. Az olimpiai felkészülés szempontjából ugyanakkor meg talán nem is baj, hogy a nehezebbik csoportban vagyunk.”

Godova Gábor, a női válogatott szövetségi kapitánya:

"Számunkra most a legfontosabb a februári, olimpiai kvalifikáció, ahol kiharcolhatjuk a pekingi részvételt. Az Európa-bajnoksággal még ráérünk a selejtező után foglalkozni, lesz időnk a nyári Eb-re készülni. Amúgy meg szinte teljesen mindegy, melyik négyesbe kerültünk."

AZ EURÓBA BAJNOKSÁG CSOPORTJAI:

FÉRFIAK
A csoport B csoport
Spanyolország Macedónia
Horvátország Szerbia
Szlovákia Oroszország
Görögország Olaszország
MAGYARORSZÁG Németország
Montenegró Románia



NŐK
A csoport B csoport
Hollandia Olaszország
Spanyolország Görögország
Oroszország Franciaország
Németország MAGYARORSZÁG
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik