Varga Dániel nemet mondott a Bresciának, újabb egy évre a Vasasé

Vágólapra másolva!
2007.06.21. 18:14
Varga Dániel visszautasította az olasz élvonalban szereplő Brescia ajánlatát és újabb egy évre megállapodott az 1989 után újra bajnoki címet szerző TEVA-Vasas-Plaket vízilabdacsapatával. Miután a 23 esztendős klasszis tájékoztatta döntéséről az angyalföldi klubot alá is írta szerződéshosszabbítását Markovits László ügyvezető elnökkel és Patay Árpád szakosztályelnökkel folytatott egyeztetése után.
Varga Dániel döntött: nem megy Bresciába, marad a Vasasban
NS-archív
Varga Dániel döntött: nem megy Bresciába, marad a Vasasban
Varga Dániel döntött: nem megy Bresciába, marad a Vasasban
NS-archív
Varga Dániel döntött: nem megy Bresciába, marad a Vasasban

"Az egyik serpenyőben a Brescia, a másikban pedig a Vasas szerepelt, a szakmai szempontok alapján a maradás és az eligazolás mellett is megannyi érv sorakozott, nem tudtam függetleníteni magam az érzelmi kötődéstől, végül emiatt határoztam úgy, hogy nem igazolok Olaszországba” – mondta Varga Dániel saját honlapján, majd hozzátette: ”a nagy horderejű döntések vonnak maguk után bonyodalmakat, az egyik fél örül, a másik meg bosszankodik a nemtetszésének is hangot adhat.”

A 23 esztendős kiválóság azt is elárulta, hogy a szakmai szempontoknál is erősebbek az érzelmi szálak: a bajnoki cím megszerzésével járó eufória, valamint a csapattársak és a barátok miatt döntött úgy, hogy jövőre is a piros-kékeknél pólózik.

Az elnökkel és a szakosztályvezetővel folytatott megbeszélés után Varga Dániel megkönnyebbült, hiszen a klubvezetés mindent megtesz azért, hogy jövőre a feltételek adottak legyenek egy bajnoki címvédésre esélyes csapat szerepléséhez.

”Megismerve a vezetők elképzeléseit azt is tudom már, hogy a Vasas semmivel sem lesz gyengébb csapat a következő szezonban, mint ahova mehettem volna és anyagi téren is korrekt ajánlatot kaptam" – summázta a tárgyalást az idősebbik Varga-fivér.

Hét év után nehéz szívvel búcsúzott volna a csapattársaktól és a barátoktól az angyalföldi közönségkedvenc, aki alapos vívódás után hozta meg a salamoni döntést, ebben pedig mások véleménye is szerepet játszott.

”Sok szakember véleményét is kikértem, pro és kontra kaptam tanácsokat, de összességében ezek is a Vasas mellett szóltak” – jegyezte meg Varga Dániel.

A nagy rivális Domino-BHSE háza táján nagy a jövés menés, ezzel szemben a Vasas az állandóságot képviseli. Szerdán bejelentették, hogy Benedek Tibor és Biros Péter is távozik a Kőér utcából, előbbi várhatóan Olaszországban, utóbbi pedig a hírek szerint Egerben folytatja.

Ezzel szemben az angyalföldiek – Markovits László ügyvezető igazgatóval az élen – foggal, körömmel küzdenek azért, hogy egyben tartsák a csapatot, amely 1989 után újra bajnoki aranyérmet szerzett a Vasas vízilabda-szakosztályának.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik