Vlahovics korai gólja döntött, a Juventus nyerte meg az Olasz Kupát!

D. Á.D. Á.
2024.05.15. 20:50
Vlahovics korai gólja döntött az Olasz Kupa döntőjében (Fotó: Getty Images)
A labdarúgó Olasz Kupa döntőjében a Juventus 1–0-ra legyőzte az Atalantát a Stadio Olimpicóban.

 

OLASZ KUPA
DÖNTŐ
Atalanta–Juventus 0–1 (0–1)
Róma, Stadio Olimpico. Vezette: Maresca
Atalanta: Carnesecchi – De Roon (Toloi, 65.), Hien (Scalvini, 59.), Djimsiti – Zappacosta (Hateboer, 59.), Pasalic (Mirancsuk, 59.), Ederson, Ruggeri – Lookman, Koopmeiners – De Ketelaere (E. B. Touré, a szünetben). Vezetőedző: Gian Piero Gasperini
Juventus: Perin – Gatti, Bremer, Danilo – McKennie, Cambiaso (Weah, 81.), Nicolussi Caviglia (Miretti, 62.), Rabiot, Iling Junior – Vlahovics (Milik, 81.), Chiesa (Yildiz, 69.). Vezetőedző: Massimiliano Allegri
Gólszerző: Vlahovics (4.)

Nagyszerűen kezdte a finálét a Juventus, már a 4. percben megszerezte a vezetést: Dusan Vlahovics Cambiasótól kapott remek indítást, az Atalanta védői csúnyán lemaradtak, a szerb csatár egy az egyben nem hibázott, jobbal vette be Carnesecchi kapuját. Öt perccel később könnyen megduplázhatta volna előnyét a torinói csapat, ám Gatti öt méterről a kapu fölé bólintott. 

Az első tíz perc után átvette a kezdeményezést az Atalanta, azonban hiába próbálkozott sok lövéssel és beadással, egy Juve-védő mindig a labda útját állta. A fordulás után sem változott a helyzet, a bergamói együttes szinte végig az ellenfél térfelén passzolgatott. A felbillenő pálya ellenére sokáig nem kellett izgulnia Perinnek, sőt egy gyors kontra végén Vlahovics könnyen megszerezhette volna a második gólját is, Carnesecchi viszont jól mozdult ki. A 72. percben aztán fejjel ismét betalált a szerb támadó, az öröme azonban nem tartott sokáig – a VAR az eset visszanézése után les miatt érvénytelenítette a gólt.

A hajrában azért volt nagy helyzete az Atalantának is: Ademola Lookman húzott befelé, majd a tizenhatos vonaláról a rövid alsót vette célba, de nem volt szerencséje, a labda kifelé pattant a jobb kapufáról.

A Juventusnak sikerült megtartania az egygólos előnyét, így megnyerte az Olasz Kupát! 0–1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik