Vízilabda BL: szoros meccsen, de nyert Bresciában a Ferencváros

Vágólapra másolva!
2024.03.20. 21:16
Nehezen, de nyert az FTC Bresciában (Fotó: Balogh László, archív)
A Ferencváros 11–9-re legyőzte Olaszországban a Bresciát a férfi vízilabda Bajnokok Ligája negyeddöntős körének 2. fordulójában.

 

Egyértelmű volt a helyzet a férfi vízilabda Bajnokok Ligájának második csoportkörében: annak a csapatnak, amelyik be akar jutni a négyes döntőbe, oda-vissza meg kell vernie a többi riválisnál hajszállal gyengébb Bresciát. Persze ezt leírni könnyebb, mint véghez vinni, hogy mást ne mondjunk, az FTC-Telekom még sosem győzött a Mompianóban.

Egészen szerda estig.

A zöld-fehérek még mindig Varga Dénes nélkül álltak ki, és nem játszhatott az éppen a Bresciától igazolt Edoardo Di Somma sem, akinek még az Olympiakosz elleni meccs legelején rángatták meg úgy a vállát a görögök, hogy hosszabb időre kidőlt a sorból. A vendégek hiányzóik ellenére is tapadtak ellenfelükre, az elején hiába lépett el kettővel a Brescia, a zöld-fehérek gyorsan ledolgozták a hátrányukat. A félidőben 4–4 volt az állás, a védekezés mindkét oldalon elsőrangú volt, és a két kapus, a montenegrói Petar Tesanovics és Vogel Soma is kitett magáért.

A harmadik negyedben 5–5 után végre megtört a sorminta, Pohl Zoltán emberelőnyös góljával először vezetett az FTC, és csak amiatt bánkódhattunk, hogy nem sikerült legalább kétgólosra növelni a különbséget, a helyzetek ugyanis megvoltak hozzá. Az utolsó szakaszban ennek meg is lett az ára, 7–6-os vendégvezetés után kettőt lőttek az olaszok, Max Irving mellett Alessandro Balzarini is elkapta a fonalat. A Brescia innen általában nem szokta kiengedni a meccset a kezéből – de általában nem a Ferencváros az ellenfele. 

A zöld-fehérek szokásuk szerint jobban bírták erővel, és ezáltal mentálisan is a végjátékot, sorozatban négy gólt lőve eldöntötték a találkozót. Molnár Erik centerakciógólja után Dusan Mandics és Sztilianosz Argiropulosz emberelőnyből lőtt a kapuba, Fekete Gergő pedig egész pályás góllal büntette, hogy az olaszok minden mindegy alapon előreküldték a kapusukat is. A végén szépített a Brescia, de ez csak arra volt elég, hogy a Fradi ugyanúgy 11–9-re nyerjen, mint az Olympiakosz ellen. Két forduló után csak az FTC hibátlan a csoportban, eddig tehát minden jól alakul.

VÍZILABDA 
Férfi Bajnokok Ligája
Negyeddöntős kör, 2. forduló
Brescia (olasz)–FTC-Telekom Waterpolo 9–11 (3–3, 1–1, 1–2, 4–5) 
Brescia, 800 néző. V: Franulovic (horvát), Bourges (francia). 
BRESCIA: TESANOVICS – Guerrato, IRVING 4, Dolce 1, Lazics, BALZARINI 3, Alesiani. Csere: Del Basso, Faraglia 1, Gianazza, Manzi, Gitto. Edző: Alessandro Bovo
FTC: VOGEL SOMA – Argiropulosz 1, Fekete G. 2, Jansik Sz., Molnár E. 1, MANDICS 2, Pohl 1. Csere: Merkulov, VIGVÁRI VENDEL 1, Német T. 1, Nagy Ádám 2, DAMONTE. Edző: Nyéki Balázs
Emberelőny-kihasználás: 11/4, ill. 11/7
Gól – ötméteresből: 2/2, ill. – 
Kipontozódott: Pohl (24. p.)    
MESTERMÉRLEG
Edvin Calderrana (másodedző): – Elképesztő találkozó volt, az eredménnyel nem lehetünk elégedettek, de a mutatott játékkal igen. Kiváló csapattal játszottunk szoros mérkőzést, az ítéletek olykor nem nekünk kedveztek, de ez benne van a sportban. A Ferencváros megérdemelten győzött, nincs miért szégyenkeznünk.
Nyéki Balázs: – Kemény meccs volt, igaz, Bresciában mindig nehéz játszani, nagyszerű a csapat, az edző és az atmoszféra is. Örülök a győzelemnek, büszke vagyok a játékosaimra, mert jól vízilabdáztak. Voltak hibáink, ám a végén emberhátrányban és emberelőnyben is jó megoldásokat választottunk.

Korábban
Olympiakosz (görög)–Barceloneta (spanyol) 10–7 (4–2, 2–0, 2–2, 2–3)  

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik