Jégkorong: Különleges érzés volt látni a YOG-diadalt – Szuper Levente

N. D. utanpotlassport.huN. D. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.02.04. 19:06
null
Szuper Levente a helyszínen élhette át a leány jégkorong-válogatott ifjúsági téli olimpián aratott sporttörténelmi győzelmét; a szapporói hőst erről kérdeztük az esemény után.

Sporttörténelmi sikert aratott a dél-koreai ifjúsági téli olimpián januárban a magyar leány jégkorong-válogatott, amely a 3x3-as tornán százszázalékos mérleggel végzett az első helyen, az összes mérkőzését magabiztosan megnyerve. A fiatalok a döntőig vezető nyolc meccsüket egyaránt legalább tíz góllal nyerték meg, a fináléban pedig a házigazdát múlták felül 10–2 arányban. Ez a magyarok első aranyérme az esemény történetében.

A csapatnak a helyszínen szurkolt a korábbi remek jégkorongkapus, a 98-szoros válogatott szapporói hős Szuper Levente: a spotvezetőt a Nemzetközi Olimpiai Bizottság sportolói életútprogramján keresztül választották ki, így testközelből támogathatta a versenyzőinket.

„Bennem is még csak most ülepednek le a kint szerzett élmények, óriási öröm és megtiszteltetés, hogy a NOB pályázatát megnyerve ott lehettem én is a fiatalokkal – kezdi az Utánpótlássportnak Szuper. – Különleges helyszínen játszhattak a fiatalok, teljesen más kultúrába csöppentünk, az viszont érződött, hogy a főszervezőktől az önkéntesekig mindenki odaadóan dolgozott, nagyon szerették volna, ha jól sikerül az esemény. A sportolóinktól pedig kizárólag pozitív visszajelzéseket kaptunk a beszélgetések során.Először láttam 3x3-as, kispályás lebonyolítást: a meccsek közben nem igazán volt játékmegszakítás, folyamatosan szólt a zene, látványos volt a produkció.”

Forrás: Facebook/Szuper Levente

A korábbi kapus kiemeli, a mutatott játék mellett dicséret illeti a lányok hozzáállását is.

„Már az első napokban kiderült, hogy a magyar lányok esélyesei a végső győzelemnek, ennek ellenére

Ez azért külön becsülendő, mert a keret nagyobbik része néhány nappal a kezdés előtt még a divízió I/A-csoportos U18-as világbajnokságon szerepelt. Különleges élmény volt látni, ahogy átveszik az aranyérmeket, a Himnuszt hallgatni pedig ugyanolyan jó volt, mint mikor még nekünk szólt játékosként évekkel korábban. Minden magyar résztvevőnek gratulálok, Dél-Koreában belekóstolhattak a profi sportba és az olimpiai hangulatba!”

(Kiemelt képünkön: Szuper Levente és a magyar csapat kapusa, Takács Zoé Fotó: MOB-Média/Szalmás Péter)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik