Spanyolország: Sergio Ramos visszavonul a válogatottól – hivatalos

Vágólapra másolva!
2023.02.23. 18:17
null
Sergio Ramos nem lesz többet spanyol válogatott (Fotó: Twitter/Sergio Ramos)
Sergio Ramos a közösségimédia-csatornáin bejelentette, hogy visszavonul a spanyol válogatottól. A PSG 36 éves védője 180 szereplés után int búcsút a nemzeti együttesnek.

„Eljött az idő. Ideje elbúcsúznom a spanyol válogatottól. Ma reggel kaptam egy hívást a szövetségi kapitánytól, aki közölte, nem vagyok és nem is leszek a tervei között, attól függetlenül, hogyan teljesítek, vagy mit csinálok a karrierem során. Nehéz szívvel vetek véget az útnak, amelytől azt reméltem, tovább nyúlik, és amely jobban végződik. Őszintén hiszem, megérdemlem, hogy az utazás a saját döntésemmel fejeződjön be, s ne azért, mert a teljesítményem nem volt azon a szinten, mint a válogatottnak. Nem az életkor vagy egyéb okok miatt, s bár közvetlenül nem hallottam, biztosan éreztem, hogy ez lesz. A kor önmagában nem erény vagy hiba, csak egy szám, amely nem feltétlenül kapcsolódik a teljesítményhez vagy a képességekhez. Nagyra becsülöm és irigylem azokat a játékosokat, mint Modric, Messi és Pepe. Ők jelentik a hagyományt, az értékeket és az igazságosság lényegét a futballban. Sajnos számomra nem így lesz, mert a labdarúgás nem mindig fair, és a labdarúgás sosem csak a labdarúgásról szól. Ezt el kell fogadnom. Szomorúan, de emelt fővel. Hálás vagyok az évekért és a támogatásért. Felejthetetlen emlékekkel távozom, azokkal a címekkel, melyekért megharcoltunk, s melyeket együtt ünnepeltünk, továbbá hatalmas büszkeséggel tölt el, hogy minden idők legtöbbszörös spanyol válogatott labdarúgója vagyok. Továbbra is azzal a szenvedéllyel támogatom a hazámat, ahogy az eddigi 180 alkalommal képviseltem. Szívből köszönöm azoknak, akik hittek bennem” – fogalmazott Sergio Ramos.

Sergio Ramos a spanyol válogatottal világbajnoki címet szerzett 2010-ben, és tagja volt a 2008-ban és 2012-ben Európa-bajnok csapatnak; 180 mérkőzésen 23 gólt ért el nemzeti színekben. Nála többször senki sem volt tagja a spanyol nemzeti együttesnek. Először 2005. március 26-án, a Kína ellen 3–0-ra megnyert mérkőzésen mutatkozott be 18 évesen és 361 naposan, az azt megelőző 55 év legfiatalabb játékosaként. Legutolsó meccsét 2021. március 31-én vívta, a Koszovó ellen 3–1-re megnyert mérkőzésen a 86. percben csereként állt be.

Ramos első 21 gólja a válogatottban...

...és az utolsó kettő

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik