A vendég Villarreal kétgólos előnyt szerzett a Kanári-szigeteken

Vágólapra másolva!
2007.11.15. 00:48
Hét első osztályú együttes lépett pályára a spanyol labdarúgó Király Kupa szerda esti játéknapján. A mérkőzéseket a legjobb 32 között, azaz a 16 közé jutásért rendezték meg. A ligában a Real Madrid mögött második Villarreal a Las Palmas otthonában győzött, és 4-2-es előnnyel készülhet a visszavágóra. Meglepetés a Zaragoza 1-0-s veresége a harmadik vonalbeli Pontevedra pályáján.
Guillermo Franco (jobbra) két, a kép közepén látható Robert Pires egy gólt szerzett Gran Canarián
Guillermo Franco (jobbra) két, a kép közepén látható Robert Pires egy gólt szerzett Gran Canarián
Guillermo Franco (jobbra) két, a kép közepén látható Robert Pires egy gólt szerzett Gran Canarián
Guillermo Franco (jobbra) két, a kép közepén látható Robert Pires egy gólt szerzett Gran Canarián

A Villarreal 21 perc után már 2-0-ra vezetett a Las Palmas az Estadio Gran Canariában. Először Giullermo Franco volt eredményes a 4. percben, majd a francia Robert Pires növelte az előnyt.


A második ligás együttes azonban nem adta könnyen a bőrét. Előbb a 39. percben Sergio Suarez szépített, majd a szünet után, a 60. percben Francis kiegyenlített (2-2).

A Villarreal mindent megpróbált, hogy ismét előnyt szerezzen, de ez a hajráig nem sikerült. A 84. percben azonban a kasztíliaiak segítségére sietett a sors, pontosabban David García, akit a játékvezető a Cazorla elleni szabálytalanságáért kiállított.

A 86. percben megtörte a Gran Canariai-ak ellenállását a vendégcsapat, amely Soriano révén ismét megszerezte a vezetést (2-3).

Ezzel viszont még nem volt vége, a hosszabbítás perceiben Guillermo Franco önmaga második, csapata negyedik gólját jegyezve bebiztosította a győzelmet, és valószínűleg a továbbjutást is.

Fájó vereséget szenvedett a Real Zaragoza egy harmadik ligás ellenfél, a Pontevedra vendégeként, a találkozó egyetlen gólját Victor szerezte a 80. percben.

A Real Murcia 1-1-es döntetlent ért el a Valladolid otthonában, így elvileg a Primera División újonca várhatja jobb esélyekkel a visszavágót.

A Racing Santander nem tudott gólt elérni Malagában, igaz, a hazai együttes sem (0-0), így a második mérkőzésre majdhogynem úgy kerülhet sor, mintha az elsőt meg sem rendezték volna.

A Recreativo majdnem ugyanígy járt a szintén másodosztályú Xerez pályáján, de a 88. percben Camunas jóvoltából kivívta a győzelmet (0-1).

A Levante Riga duplájával minimális előnyt szerzett az Almeria ellen a visszavágóra (2-1).

LABDARÚGÁS, SPANYOL KIRÁLY KUPA

A NYOLCADDÖNTŐBE JUTÁSÉRT, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK:
  • Real Valladolid–Real Murcia 1-1 (D. Camacho 53., ill. Baiano 48.)
  • Pontevedra (III. liga)–Real Zaragoza 1-0 (Victor 80.)
  • Malaga (II)–Racing Santander 0-0
  • Xerez (II)–Recreativo Huelva 0-1 (Camunas 88.)
  • Levante–Almeria 2-1 (Riga 3., 42., ill. Natalio 19.)
  • Las Palmas–Villarreal 2-4 (S. Suarez 39., Francis 60., ill. Guillermo Franco 4., 92., Pires 21., Soriano 86.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik