Női röpi CEV-kupa: a negyeddöntőben búcsúzott a Vasas

Vágólapra másolva!
2024.02.07. 23:07
null
Bannister hiába sziporkázott, egyedül ő sem tudott csodát tenni (Fotó: CEV)
A Vasas Óbuda 3:2-re kikapott a Levallois Paris otthonában a női röplabda CEV Kupa negyeddöntőjének szerdai visszavágóján, így kettős vereséggel búcsúzott a sorozattól.

A magyar bajnok a Bajnokok Ligájából került át a második számú európai kupasorozat negyeddöntőjébe, amelynek első, számára hazai meccsén hiába nyerte meg simán az első játszmát, később visszaesett a teljesítménye, így a nemzetközi porondon még veretlen párizsiak fordítottak, és kedvező helyzetből várhatták a franciaországi visszavágót.

A görög Jannisz Atanaszopulosz edzette Vasas játékosai azzal a tudattal várhatták a visszavágót, hogy a továbbjutáshoz előbb 3-0-s vagy 3-1-es sikerre van szükségük, majd az ebben az esetben következő aranyszettet is meg kell nyerniük. A hazaiaknál fontos változás volt, hogy sérülése után már tudta vállalni a játékot a kezdő feladójuk, a finn válogatott Kaisa Alanko.

Bár az első három labdamenet megnyerésével jól kezdte a Vasas a találkozót, a nyitófelvonás nagy részében így is futott az eredmény után, mert a párizsiak gyorsan fordítottak. A francia együttes játékosai annak ellenére is hatékonyabban támadtak, hogy a nyitásfogadásuk gyengébb volt. A magyar együttes 15:11-es hátrányról fordított, így a hajrához hárompontos előnnyel érkezett (18:21), és bár a hazaiak ismét egyenlítettek, a vezetést nem tudták visszavenni.

A második játszma eleje ugyan szorosan alakult, de amíg a Vasas játékának színvonala gyakorlatilag egy pillanat alatt hatalmasat zuhant, addig a franciák maradtak a korábbi szinten, így tekintélyes különbséggel egyenlítettek.

A harmadik etapra visszatértek a magyarok kezdő játékosai, a csapat teljesítménye pedig feljavult, így szorosan alakult a mérkőzés. A szett derekán a keveset rontó Vasas a mintegy 15 fős szurkolótábora legnagyobb örömére négy ponttal ellépett, de a hajrá ennek ellenére egyenlőről indult (20-20). Ebben a francia együttes választott jobb megoldásokat, így hiába küzdöttek becsülettel Papp Orsolyáék, a párizsiak már a továbbjutást ünnepelhették.

A negyedik játszmára mindkét edző két helyen változtatott együttese a felállásán, de mindkét csapat komolyan vette a tét nélküli folytatást. A Vasas végig vezetve egyenlített, de a döntő szettben hiába küzdött, végül kikapott.

A 147 perces mérkőzés legeredményesebb játékosa a magyarok amerikai légiósa, Taylor Bannister volt 21 ponttal.

„Nem véletlen, hogy a második szettet leszámítva hiába vezettünk minden játszma végjátékában, ezekből csak a negyediket tudtuk megnyerni. A magyar bajnokságban sajnos nem találkozunk ilyen szintű csapatok ellen ilyen szoros végjátékkal, míg ellenfelünk hétről hétre ilyen meccseket játszik” – értékelt a találkozó után az MTI-nek Atanaszopulosz.

A görög tréner hozzátette, csapatának megvoltak az esélyei a visszavágón, de ezekkel nem tudott élni, azonban tanítványainak össze kell tartaniuk, mert vasárnap fontos kupaelődöntő vár rájuk a Kaposvár ellen.

„Remélem, az Európában gyűjtött tapasztalatokat fel tudjuk használni a hazai sorozatokban” – fogalmazott a szakember

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik