Női röpi CEV-kupa: győzelme ellenére kiesett a Szent Benedek

Vágólapra másolva!
2023.11.14. 21:21
null
Fotó: Facebook/Szent Benedek RA
A Szent Benedek RA már az első fordulóban kiesett a női röplabda CEV-kupából, annak ellenére, hogy a párharc keddi visszavágóján 3:2-re nyert a cseh Selmy Brno otthonában.

A csütörtöki első meccset 3:1-re nyerte meg a Selmy Brno a budapesti Ludovika Arénában.

A visszavágó első játszmája egészen 20:18-ig szorosan alakult, azt követően azonban csak egy pontot tudott szerezni a vendégcsapat. A második felvonásban 17:17-ig haladt fej fej mellett a két együttes, ezután a csehek voltak képesek csupán egy pontra. A harmadik szettben már végig a Szent Benedek dominált, a Selmy Brno egyszer sem vezetett.

A továbbjutás a negyedik játszmában 11:11 után dőlt el, akkor ugyanis megint pontosabban, kevesebb hibával röplabdáztak a csehek, és 25:22-es részsikerükkel kiejtették a balatonfüredieket. A vendégek a végig rendkívül szoros ötödik szett, és így a meccs megnyerésével vigasztalódtak.

A balatonfüredi csapatban Diaris de la Caridad Pérez Ramos 17, Aleksandra Wojcik 15 pontot ütött.

RÖPLABDA
Női CEV-kupa, 1. forduló (a nyolcaddöntőbe jutásért), visszavágó
Selmy Brno (cseh)–Szent Benedek RA 2:3
(19, –18, –20, 22, –13)
Brno, 250 néző. V.: Carmie (skót), Sokol (lengyel).
BRNO: Smidova 5, Janeckova 7, Markova 9, Bjärregård-Madsen 26, Kelnarova 6, Benediktova 10. Csere: Chevalierova (liberó), Mokra, Berankova 1. Vezetőedző: VLK Jaroslav
SZBRA: Wojcik 15, Nacsa-Pekárik 12, Berkó 3, Perez Ramos 17, Szerényi 11, Kobaidze 7. Csere: Gatard, Nagy E. (liberók), Krakoczki, Schneider 3, Castero Cruz 2, Szakály 2. Vezetőedző: Kristian Michailov
MESTERMÉRLEG
Krisztian Mihajlov: – Nyertünk, de kiestünk. Ezért természetesen mindenki csalódott, de büszke vagyok a csapatomra, hogy 48 órával a vesztes kaposvári mérkőzés után 5 szetten keresztül ilyen keményen harcolt és nyert! Leszünk még jobbak is! Most pedig a következő fontos mérkőzésre koncentrálunk.
Továbbjutott: a Selmy Brno, 5:4-es játszmaaránnyal

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik