Serie B: szurkolói felháborodás miatt nem szerződtették az elítélt csatárt

Vágólapra másolva!
2023.09.06. 13:27
null
Santi Mina legutóbb a szaúdiaknál futballozott, a Sampdoriánál nem fog (Fotó: Getty Images)
A korábbi elképzelésekkel szemben mégsem lesz az olasz másodosztályú Sampdoria labdarúgója a spanyolok korábbi utánpótlás-válogatott csatára, Santi Mina, miután a Serie B-ben szereplő klub szurkolóinak nyomására elállt a zaklatás miatt négyéves börtönbüntetésre ítélt 26 esztendős csatár szerződtetésétől.

A Repubblica című lap arról számolt be, hogy az olaszok szurkolói felháborodásuknak adtak hangot, amikor hírét vették, hogy a Sampdoria szerződtetné a Celta Vigótól Minát, akit egy 2017-es eset miatt vádoltak meg szexuális zaklatással, s végül tavaly ítélték négy év börtönbüntetésre, ám fellebbezése miatt még mindig nem kellett megkezdenie az ítélet letöltését, mivel ügyét még most is tárgyalják.

Santi Mina ügye 2019-ben robbant ki, amikor a csatárt szexuális zaklatással vádolták meg, s az akkori klubja, a Celta Vigo igyekezett távol maradni az esettől, ezért a tavalyi ítélet kihirdetésekor előbb felfüggesztette a támadót, majd kölcsönadta a szaúdi Al-Sababhoz egy évre. A kölcsön letelte után idén augusztusban aztán a Vigo felbontotta a csatár szerződését, akinek most az olasz másodosztályba idén visszazuhanó Sampdoria nyújtott volna mentőövet, ám a csapat drukkerei megakadályozták ezt.

„Sosem kritizáltam a vezetőséget egy átigazolás miatt sem, főleg úgy nem, hogy még nem láttam a pályán az adott játékost. Ebben az esetben viszont egy olyan futballistát akart a klub szerződtetni, akit a lehető legrosszabb bűncselekmény miatt ítéltek el, amit egy ember elkövethet, s éppen ezért komoly hiba lett volna a szerződtetése” – fogalmazott a lapnak Christian Tuttino, akinek édesapja a '70-es években több mint 130 mérkőzést játszott a Sampdoria színeiben.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik