Serie A: Fabio Quagliarella visszavonult a profi futballtól – hivatalos

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.11.20. 13:49
null
Fabio Quagliarella személyében egy korszakos olasz csatár búcsúzik (Fotó: Getty Images)
Az olasz Sky Sportsnak nyilatkozva jelentette be visszavonulását Fabio Quagliarella, a legutóbb a Sampdoriánál futballozó olasz csatár.

Kénytelen vagyok abbahagyni. Szabadon igazolható vagyok, de a testem már nincs olyan állapotban, hogy pályára tudjak lépni” – idézi Fabio Quagliarellát a Corriere della Sera.

A 40 éves labdarúgó – aki az elmúlt hónapokban televíziós szakértőként tevékenykedett – még nem tudja, mivel fog foglalkozni a továbbiakban, de saját elmondása szerint bőven van ideje átgondolni mindezt.

Fabio Quagliarella 2000 májusában mutatkozott be az olasz élvonalban a Torino színeiben. Pályafutása során csak Olaszországban játszott, ahol megfordult a Fiorentinában, a Chietiben, az Ascoliban, az Udinesében, a Napoliban, a Juventusban és a Sampdoriában is.

Pályafutása legjobb időszakát a„zebráknál” élte, akikkel háromszor nyerte meg az olasz bajnokságot. Utolsó csapata a Sampdoria volt, amelyet 2016-tól a kieséssel végződő 2022–23-as idény végéig erősített, azóta nem volt klubja. A Serie A-ban 556 mérkőzésen 182 gól és 53 gólpassz volt a mérlege, míg az olasz válogatottban 28 mérkőzésen nyolc alkalommal volt eredményes – pályára lépett a 2008-s Európa-bajnokságon, illetve a 2010-s világbajnokságon is.

FABIO QUAGLIARELLA EGYIK EMLÉKEZETES GÓLJA (ÁTKATTINTÁSSAL)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik