Olaszország: a másodosztályba szerződött Pirlo – hivatalos

Vágólapra másolva!
2023.06.27. 20:05
null
Andrea Pirlo visszatérhet Olaszországba (Fotó: Getty Images)
Az olasz Sky Sport információi szerint Andrea Pirlo lesz az olasz másodosztályban szereplő Sampdoria edzője. A korábban a Juventusnál dolgozó tréner kétéves szerződést írt alá.

 

FRISSÍTÉS: A SAMPDORIA BEJELENTETTE PIRLO ÉRKEZÉSÉT

A genovai klub hivatalos honlapján kiadott közlemény szerint a 44 éves tréner kétéves kontraktust írt alá az élvonaltól a mögöttünk hagyott idényben búcsúzó klubnál. A Sampdoria továbbá közölte, hogy a sportszakmai teljesítménnyel foglalkozó részleg vezetését Nicola Legrottaglie, míg a játékosmegfigyelői hálózat irányítását Lorenzo Giani veszi át.

 

 

AZ EREDETI HÍR

Az AC Milannal kétszeres Bajnokok Ligája-győztes, az olasz válogatottal világbajnok Andrea Pirlo 2017-ben fejezte be aktív labdarúgó-pályafutását. Ezt követően Pirlo először a Juventus utánpótláscsapatánál, majd a felnőtteknél is edzősködött, mielőtt Törökországba, a Fatih Karagümrükhöz ment volna.

A hírek szerint Pirlo most visszatér Olaszországba, azonban nem az olasz élvonalban (Serie A), hanem a másodosztályban (Serie B) kap munkát, ugyanis az 1990-es években olasz bajnok, BEK-döntős, illetve KEK-győztes Sampdoria állítólag két évre szerződtetné a 44 esztendős trénert.

A Sampdoria a 2022–2023-as idényben a Serie A-ból utolsóként esett ki a másodosztályba. A genovai klub tulajdonosváltáson is átesett, élére az angol élvonalbeli bajnokságból (Premier League) kieső Leeds United többségi tulajdonrészét is birtokló Andrea Radrizzani és Matteo Manfredi került. A Samp elsődleges célpontja az ugyancsak világbajnok Fabio Grosso volt, de nem tudtak megegyezni Radrizzanival. Így jött a képbe Pirlo, akinek a kétéves szerződése tartalmaz egy opcionális harmadikat is.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik