PSG: parádés klubváltás, visszatér a világbajnok középpályás Romába

Vágólapra másolva!
2023.08.16. 11:33
null
Paredes visszatért (Fotó: Getty Images)
A francia élvonalban szereplő PSG hivatalos honlapján jelentette be, hogy már nem a csapat játékosa a 29 éves argentin védekező középpályás, Leandro Paredes, miután a Roma – sajtóhírek szerint – 5 millió euróért megvette a játékjogát. Az elmúlt idényben a Juventusnál kölcsönben szereplő játékos, így ott lesz az olasz bajnoki rajton.

A PSG honlapján megjelent közleményben kiemelik, hogy Paredes 2010-ben mutatkozott be hazája felnőttbajnokságába a Boca Juniors színeiben, majd négy év múlva az olasz bajnokságban szereplő Chievo vette kölcsön fél évre, aztán 2014 nyarán jött a római ajánlat: egy idény kölcsön után a „farkasok” végleg szerződtették.

Két évvel később az orosz Zenit szerződtette 23 millió euróért, s hamar a szentpéterváriak kulcsembere lett, így másfél év múlva, 2019 januárjában le is csapott rá a PSG, s a francia fővárosban töltött négy idény után tavaly a Juventus vette kölcsön. A „zebrák” végül nem éltek a 22 millió eurós vételi opciójukkal.

A Ligue 1 bajnoka a nyáron már hosszabb ideje próbálta meg elpasszolni a tavalyi világbajnokságon győztes argentin válogatottban is szerepelt Paredest, ám ez idáig nem járt sikerrel.

A vevő klub honlapja szerint Paredes két évre szóló szerződést írt alá a rómaiakkal.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik