Jól védekezett az Eszék, egy pont lett a jutalma Zágrábban

RUSZNÁK GYÖRGYRUSZNÁK GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2023.03.05. 17:20
Az utóbbi időben gyenge formában játszó és edzőt is cserélő Eszéknek nem is jöhetett volna nehezebb ellenfél a 24. fordulóban, mint a listavezető Dinamo Zagreb, mégis sikerült magára találnia. Bár a Dinamónak sokkal több nagy lehetősége volt, az eszékiek jól tömörültek, és ennek egy pont lett a jutalma a horvát labdarúgó-bajnokság vasárnapi mérkőzésén.

HORVÁT 1. HNL
24. FORDULÓ
Dinamo Zagreb–NK Osijek 1–1
(Petkovic 61., ill. Miérez 55.)HORVÁT 1. HNL
24. FORDULÓ
Dinamo Zagreb–NK Osijek 1–1
(Petkovic 61., ill. Miérez 55.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Az utóbbi időben gyenge formában játszó Eszéknél edzőváltással igyekeztek felrázni a társaságot, viszont a sors egyáltalán nem volt kegyes, mert következő ellenfélként a listavezető Dinamo otthonába kellett látogatniuk.

Az első félidőben nem sok momentuma akadt a vendégeknek, a Dinamo két gólját is les miatt vonták vissza, és akkor még nem beszéltünk például Baturina egészen hihetetlen kihagyott helyzetéről. Így a félidei gól nélküli döntetlen inkább az Eszékre nézve volt hízelgő.

A második félidő lagymatag játszadozását egy váratlan eszéki gól pörgette fel, hiszen az 55. percben egy szöglet után Miérez lőtt 15 méterről a hazai kapuba. 0–1

Ekkor a hazaiak egy egészen másik sebességfokozatba kapcsoltak, és az eszékiek még a saját térfelüket is alig tudták átlépni. Megindultak a Dinamo-rohamok, amelyek gyorsan egyenlítést is hoztak, méghozzá egy ravasz Petkovic-szabadrúgás után. 1–1

Ezután egyre-másra hagyták ki a lehetőségeiket a hazaiak, eltalálták a lécet is, de örülhettek, hogy a 82. percben a megiramodó Miérez gólját sem adta meg a bíró, mert ha néhány centiméterrel is, de lesről indult a csatár.

Az utolsó percekben még mindent megpróbált a Dinamo, az Eszék körömszakadtáig védekezett, és sikerrel tette, egy pontot elhozott Zágrábból.

 

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90+5 . perc: Vége a meccsnek, kihúzta döntetlennel az Eszék. 1–1

82. perc: Miérez indult a leshatárról, be is lőtte a helyzetét, csakhogy a videobíró kiderítette, hogy néhány centis lesről indult, így nem adták meg a gólt.

76. perc: Lehet, hogy Malenicának a malac volt a jele az óvodában, mert már verve volt Ivanusic gyönyörű csavarásánál, csakhogy a zágrábi játékos 11 méterről, kissé balról a lécet találta telibe.

68. perc: Beszorult az Eszék, egyre hevesebben támadott a Dinamo. Az egyik ilyen akció végén Petkovic már kicsalta a kapujából Malenicát, a lövését azonban a visszafutó Zaper mentette a gólvonalról.

66. perc: Baturina lőtte el 18 méterről a labdát, amely remekül csavarodott a léc alá, Malenica azonban óriási bravúrral védett.

61. perc: GÓÓÓL! EGYENLÍTETT A DINAMO! 20 méterről jöhetett szabadrúgással a hazai csapat, Petkovic nagyon ravasz volt, észrevette, hogy nem fekszik senki a sorfal mögött, így amikor a védők felugrottak, ő laposan lőtte el, így lett gól. 1–1

55. perc: GÓÓÓL! VEZET AZ ESZÉK! Egy szöglet után Skoric játszott Miérezhez, aki 15 méterről remek lövéssel vette be a Dinamo kapuját. 0–1

46. perc:Elkezdődött a második félidő.

ELSŐ FÉLIDŐ

45+2. perc: Vége az első félidőnek, gól nincs. 0–0

45+1. pec: Spikic került nagy helyzetbe, de nem tudta belőni az ötös közeléből, mert Malencia védett.

30. perc: Baturina hagyott ki nagy helyzetet! Spikic ment el a jobb oldalon, majd kiválóan adott középre, Baturina viszont az ötösről lényegében kihagyta a kihagyhatatlant.

27. perc: Már a második meg nem adott góljaSpikicnek... Ezúttal egy szöglet utáni visszatett labda utáni beadást fejelt a hálóba, viszont lesről.

20. perc: Risztovszki jobb oldali beadása egyedül találta Ademit az ötösön, akinek a fejese nagyon rossz volt.

11. perc: Spikic lőtt gólt egy szép zágrábi kontra végén, de mivel lesről tette, nem adták meg.

1. perc: Elkezdődött a találkozó. A Dinamo tiszta kékben, az Osijek tiszta pirosban játszik.

Az Eszék kezdőcsapata:Malenica – Barišić, Škorić, Čeberko – Živković, Jugović, Žaper, Jurčević – Caktaš, Omerović – Miérez.

 

ELŐZMÉNYEK

Az NK Osijek menesztette vezetőedzőjét, Rene Pomst.

Rene az első naptól kezdve korrekt volt velünk, követte a klub stratégiáját és nehéz helyzetben állította talpra a csapatot. A futballban azonban sajnos gyorsan megváltoznak a körülmények, mi pedig a negatív eredmények sora láttán arra jutottunk, hogy ez a megfelelő megoldás” –nyilatkozta a klubhonlapnak a váltásrólIvica Kulesevic, az Osijek sportigazgatója.

A 47 éves osztrák tréner helyét egy 55 esztendős horvát szakember,Borimir Perkovicveszi át az eszéki kispadon az idény végéig. Az Eszéken a kilencvenes években játékosként is megforduló Perkovic a klubhonlap beszámolója szerint edzőként évekig a későbbi horvát szövetségi kapitány, Zlatko Dalic segítőjeként dolgozott az arab emírségekbeli Al-Ainnál, majd vezetőedzőként több horvát kiscsapat, így a Sibenik és az Inter Zapresic kispadján is képes volt maradandót alkotni.

Azt akarom, hogy az Eszéknek felismerhető játékstílusa legyen. Az én csapatomnak egyszerű, de mégis minőségi támadófutballt kell játszania és el kell érnünk, hogy minden ellenfél féljen, amikor a Gradski vrt Stadionba érkezik” –mondta bemutatkozó sajtótájékoztatójánBorimir Perkovic.

Az Eszék idényének megmentésére felkért szakembernek nem lesz könnyű dolga az első mérkőzésén: a kék-fehér együttes vasárnap délután a listavezető és bajnoki címvédő Dinamo Zagreb otthonában lép pályára a horvát bajnokság 24. fordulójában. Az NK Osijek a legutóbbi négy bajnoki meccséből hármat elveszített, egyszer döntetlent játszott – gólt egyet sem lőtt ezalatt –, majd hazai pályán a Hajdukkal szemben kiesett a kupából.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik