Javier Clemente ultimátumot kapott, majd elfogadta a szerződést

Vágólapra másolva!
2008.02.11. 12:45
Ultimátumot adott az Iráni Labdarúgó-szövetség Javier Clementének. Az ázsiaiak sürgetik a spanyol szakembert, hogy 24 órán belül írja alá a felkínált szerződést, különben visszavonják az ajánlatukat, és új kapitány után néznek. Clemente hétfőn délután igent mondott.
Javier Clemente
Javier Clemente
Javier Clemente
Javier Clemente
Tovább bonyolódik az iráni kapitánykérdés. A történet még december legvégén kezdődött, amikor a portugál Artur Jorge-t ugyan kinevezték, de néhány nap múlva az iráni szövetség elnöke úgy döntött, a luzitán szakember (aki hazája válogatottján kívül Kamerunt és Svájcot is irányította) nem alkalmas a feladatra…

Ali Kafasian elnök ezután más nevekben gondolkodott, felmerült Lothar Matthäus, Winfried Schäfer és Peter Neururer neve is, a sportvezető is megerősítette, hogy csak német szakember képzelhető el a válogatott kispadján.

Ezzel szemben a németnek egyáltalán nem mondható Javier Clemente lett a befutó, de még mindig nem dőlt el, hogy valóban ő irányítja-e a csapatot.

Hivatalos: Clemente a kapitány!

Nem várta meg a huszonnégy óra leteltét, már hétfőn délután rábólintott az Iráni Labdarúgó-szövetség által felkínált ajánlatra Javier Clemente. A szakember egy faxot küldött a szövetséghez, amelyben a szándéknyilatkozat állt, és az, hogy elfgadja a felkínált feltételeket.
Bár korábban azt ígérték, hogy a világbajnoki selejtezők kezdetén, február hatodikán már ő ül a kispadon, a Bilbao környékén élő edző még mindig nem vette át az irániakat, a Szíria elleni mérkőzést csak a lelátóról nézte végig.

Kafasian elnök ugyanis egy fontos kérdésben még nem jutott dűlőre Clementével. A baszk szakember ugyanis szerbiai munkálkodása során csak a mérkőzések előtt utazott el a csapathoz (volt, hogy Bilbaóból Belgrádba autózott, miután saját házában balesetet szenvedett), az irániak azonban azt szeretnék, ha végig a csapattal lenne, évente legfeljebb kétszer utazna haza.

Amennyiben Clemente kedd délelőttig nem írja alá szerződését, újra képbe kerülhetnek a németek…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik