Világfutball: megvan az ecuadori és az iráni válogatott új szövetségi kapitánya

Vágólapra másolva!
2023.03.12. 11:54
null
Félix Sánchez a katari vb-n a házigazda kispadján ült, a nyitó mérkőzésen épp Ecuadortól kapott ki (Fotó: Getty Images)
Ismét Ardesir Galenoej lett az iráni labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, míg az ecuadori kispadra a spanyol Félix Sánchez ülhet le.

 

Az IRNA állami hírügynökség vasárnapi beszámolója emlékeztet, hogy Ardesir Galenoej 2006-ban és 2007-ben már irányította az iráni nemzeti csapatot.

A decemberi világbajnokságon még a portugál Carlos Queiroz vezette a válogatottat, ám miután az együttes kiesett a csoportkörben, távozott a kapitányi posztról, és átvette a katari válogatott irányítását.

Az iráni szövetség ismét egy neves külföldi edzőt szeretett volna szerződtetni, de anyagi okok miatt ez lehetetlennek bizonyult. Az elsőszámú jelölt az egykori Bundesliga-játékos és válogatottsági rekorder Ali Daej volt, de neki sportszakmai és politikai természetű nézeteltérései vannak a szövetség vezetőivel.

Az 59 éves Galenoej ötször nyert bajnokságot hazájában, legutóbb a Gol Gohar Sirjan vezetőedzőjeként dolgozott.

Ecuador labdarúgó-szövetségének bejelentése szerint a 47 éves Félix Sánchez szerződése a 2026-os világbajnokságig szól.

A szakember a decemberi világbajnokságon a házigazda Katar csapatát irányította, az ecuadori kispadon az argentin Gustavo Alfarót váltja.

A tavalyi vb-n éppen Ecuador és Katar játszotta a nyitó mérkőzést – előbbi győzött 2–0-ra –, de egyik sem jutott tovább a csoportkörből.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik