Labdarúgás: Teheránban lesz az iráni–orosz futballmérkőzés

Vágólapra másolva!
2023.02.26. 14:34
null
Irán legutóbb a világbajnokságon lépett pályára (Fotó: Getty Images)
Az iráni szövetség bejelentése szerint március 23-án, Teheránban, az Azadi Stadionban rendezik meg Irán és Oroszország labdarúgó-válogatottjának barátságos mérkőzését.

 

Az oroszok korábban a meghívásra igennel válaszoltak, bár jobban szerették volna, ha nem az iráni fővárosban, hanem orosz földön, Szocsiban találkozik a két nemzeti együttes.

Az iráni válogatottnak jelenleg nincs szövetségi kapitánya. November végén a posztról távozott a portugál Carlos Queiroz, miután a gárda a katari világbajnokságon nem jutott tovább négyeséből. A perzsa alakulat Angliától 6–2-re, az Egyesült Államoktól 1–0-ra kapott ki, míg Walest 2–0-ra legyőzte, így csoportharmadikként zárta a vb-t.

Az orosz válogatottnak a tavalyi vb-re való kijutásért 2022 márciusában még játszania kellett volna, ám a Nemzetközi (FIFA) és az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) az ukrajnai háború miatt kizárta a szbornaját az égisze alá tartozó eseményekről. A döntés nyomán az orosz csapat nem vehetett részt a 2024-es Európa-bajnokság selejtezőjének sorsolásán sem.

Az orosz–iráni meccset eredetileg a november-decemberi, katari vb előtt akarták megtartani, de végül elhalasztották. Az oroszok a nemzetközi tilalom óta három felkészülési mérkőzést tudtak játszani: tavaly szeptemberben Kirgizisztán csapata ellen Biskekben 2–1-re győztek, míg novemberben Tádzsikisztán legjobbjaival Dusanbében, majd Üzbegisztán együttesével Taskentben 0–0-s döntetlent játszottak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik