David Beckham bebizonyította, hogy szükség van rá a válogatottban

Vágólapra másolva!
2007.06.06. 22:32
Magabiztos győzelmet aratott az angol labdarúgó-válogatott az Eb-selejtezők E csoportjának szerda esti mérkőzésén Észtország ellen. Steve McClaren csapatában remekül játszott a válogatottba tétmeccsen most visszatérő David Beckham, aki két gólpasszal járult hozzá a csapat sikeréhez.
NYertek az angolok, nagy az öröm
NYertek az angolok, nagy az öröm
NYertek az angolok, nagy az öröm
NYertek az angolok, nagy az öröm

Az igen nehéz helyzetben lévő angol válogatott ezúttal Észtországba látogatott, és ott próbálta meg feledtetni szurkolóival az Eb-selejtezőkön idáig mutatott, kis túlzással siralmasnak nevezhető produkcióját.

Steve McClaren behódolt a nép akaratának, és visszahívta a válogatott keretbe David Beckhamet, aki a brazilok elleni barátságos mérkőzést követően ezúttal tétmeccsen is lehetőséghez jutott.

Mindössze hat perce ment a mérkőzés, amikor a középpályás majdnem megszerezte az angol válogatottnak a vezetést. A nyáron Amerikába igazoló játékoshúsz méteres szabadrúgása szállt alig a hazai kapu fölé.

Bő negyedórával később Peter Crouch kísérletezett, ám a labda ezúttal is elkerülte Mart Poom kapuját. Fölényben futballozott az angol válogatott, ám a vezetést nem tudta megszerezni. Az észtek kivárásra játszottak, ügyes ellentámadásokat vezettek, ám a befejezésbe mindig hiba csúszott.

A harmincnyolcadik percben a nagyobb játéktudás diadalmaskodott, az angolok megszerezték a vezetést. Egy bal oldali bedobást követően Crouch csúsztatta tovább a labdát Joe Cole-nak, a Chelsea középpályása pedig egy fordulást követően bombázott az észt kapu bal sarkába.

A szünet után az angol válogatott rövidre zárta a mérkőzést. Hiába bízott az egyenlítésben a hazai válogatott Owenék negyed óra alatt végleg eldöntötték a három pont sorsát.

Az ötvenharmadik percben Beckham tekert mértani pontossággal középre az érkező Crouch pedig tíz méterről okosan átfejelte a labdát a kilépő Poom felett.

Kilenc perccel késöbb Beckham ismét bebizonyított, hogy a világ egyik legjobb jobb lába az övé. A középpályás ezúttal is jobbról tekert a kapu elé, ahol ezúttal a másik nagy visszatérő, Michael Owen érkezett, és pörgette el a labdát az észt kapus mellett.

EB-SELEJTEZŐK

E CSOPORT
ÉSZTORSZÁG-ANGLIA 0-3
Gól: J. Cole 38., Crouch 53., Owen 62.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik