U17-es Eb-selejtező: a 92. percben mentettek pontot a mieink

V. Á.V. Á.
Vágólapra másolva!
2022.03.27. 15:05
null
A hajrában egyenlítettek a mieink (Fotó: MLSZ)
Az U17-es magyar labdarúgó-válogatott 1–1-es döntetlent játszott Görögországgal az Európa-bajnoki elitkörös tornán, amelyen az izraeli Eb-n való részvétel kiharcolása a tét. A csoport másik meccsén a listavezető Hollandia szintén 1–1-et játszott Szlovákia ellen.


A magyar válogatott a Hollandia elleni 2–0-s vereséget követően Görögország ellen megszerezte az első pontját – ezzel életben tartva továbbjutási esélyeit. A mieink egyenlítő gólját Komlósi Bence szerezte a 92. percben.

„Küzdelmes, rengeteg párharcot hozó, nehéz meccset játszottunk. Az volt a terv, hogy próbáljuk hátulról építeni a támadásainkat, de ebben voltak nehézségeink az első félórában, nem tudtuk úgy felépíteni az akcióinkat, ahogyan azt az edzéseken gyakoroltuk. Lövéseink, lehetőségeink voltak, de gólt egy szöglet után a görögök szereztek. A félidőben sikerült rendezni a sorokat, és a cseréket követően javult a játékunk, sikerült az ellenfélre erőltetni az akaratunkat, és többször is fel tudtuk törni a görögök védelmét. Az utolsó húsz percre minden bevethető támadójátékos a pályára került, próbáltunk több taktikai változást is eszközölni, és végül a 93. percben egy szerencsés góllal kiegyenlítettünk. De nem az a fontos, hogy milyen volt a gólunk, hanem az, hogy végül sikerre vezettek a próbálkozásaink, a döntetlent mindenképpen megérdemeltük. Van hiányérzetem a játékot tekintve, de bízom benne, hogy az utolsó mérkőzésen már kezdeményezőbb futballt mutatunk. Megmaradt az esélyünk az Eb-részvétel kiharcolására, és mindent meg is teszünk a csoport második helyének megszerzéséért a szlovákok ellen” – idézi Szélesi Zoltán szövetségi edzőt az MLSZ honlapja.

A mienk szerdán Szlovákia ellen zárják a csoportkört, s akkor kerülhet tovább, ha nyernek – és a többi elitkörös csoportmásodik közül legalább egy rosszabbul végez –, míg a görögök nem győzik le Hollandiát.

Az elitkör nyolc selejtezőcsoportjából összesen 15 együttes jut ki a tornára (a házigazda izraeliek a rendező jogán résztvevők), vagyis a nyolc csoportgyőztes mellett a hét jobbik csoportmásodik is tagja lesz a mezőnynek.

U17-ES EB-SELEJTEZŐ, ELITKÖR, 2. FORDULÓ
GÖRÖGORSZÁG–MAGYARORSZÁG 1–1
(1–0)
Uden, 143
néző
G:
Gkiterszosz 29., ill. Komlósi B. 90+2.

A csoport másik meccsén: Hollandia–Szlovákia 1–1

Az állás 2 forduló után: 1. Hollandia 4 pont (3–1), 2. Görögország 2, (2–2), 3. Szlovákia 2, (2–2), 4. Magyarország 1, 1–3

AZ U17-ES VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Pécsi Ármin (PFLA), Bánfalvi Gergő (Vasas)
Védők: Bodnár Gergő (Peterborough – Anglia), Komlósi Bence (Parma – Olaszország), Almássy Levente (FTC), Szabó Tibor (Honvéd-MFA), Göndör Alex (Illés Akadémia)
Középpályások: Nagy Dávid (Honvéd-MFA), Kalocsány Péter (Honvéd-MFA), Csatári Kevin (Nürnberg), Boros Zsombor (Vasas), Tóth Alex (FTC), Kocsis Gergely (Honvéd-MFA), Kovács Patrik (RB Salzburg – Ausztria), Szűcs Tamás (Honvéd-MFA), Kovács Kolos (Cegléd), Pócs Balázs (Vasas)
Támadók: Barkóczi Benedek (MTK Budapest), Klausz Milán (ETO FC Győr), Lisztes Krisztián (FTC), Pesti Zoltán (Paks).
Szövetségi edző:
Szélesi Zoltán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik