Koszta Márk minél jobb statisztikával zárná az idényt

CSERHÁTI ANDRÁSCSERHÁTI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.04.05. 10:00
Koszta Márk (balra) jól érzi magát az izraeli Maccabi Bnei Reinénél, és egyelőre nem foglalkozik azzal, hogy a következő idényben melyik csapatban játszhat (Fotó: Maccabi Bnei Reine)
Koszta Márk, a Maccabi Bnei Reine magyar csatára beszélt a Maccabi Haifa elleni góljáról, harmincezer szurkolóról, és a jövője is szóba került.

Hosszú idő után talált be újra Koszta Márk – a Maccabi Bnei Reine csatára a múlt heti, Maccabi Haifa elleni (2–1) izraeli első osztályú bajnokin szerzett gólt, hozzásegítve csapatát az idegenbeli sikerhez. A liga alapszakaszának vége, ezzel a győzelemmel rajtolt a felsőházi rájátszásban a magyar futballista csapata, s a hat együttes közül az ötödik helyen áll.

„Nagyon jót tett a lelkemnek a gól, hiszen legutóbb még januárban voltam eredményes – mondta lapunknak Koszta Márk, a Maccabi Bnei Reine 27 esztendős futballistája. – Óriási győzelmet arattunk, a Maccabi Haifa harcol a bajnoki címért, de vereségével már tízpontos hátrányba került az éllovas Maccabi Tel-Avivval szemben. A Haifa az egyik legerősebb együttes, de az előző hónapban az alapszakaszban is legyőztük kettő egyre, akkor odahaza. A múlt heti meccs abból a szempontból is felejthetetlen élmény, hogy telt ház, körülbelül harmincezer drukker előtt, fantasztikus hangulatban szereztük meg a három pontot. A klubunk életében óriási eredmény ez, hiszen a csapat mindössze második idényét tölti az első osztályban. Az előzőben sikerült kiharcolni a bennmaradást, jelenleg pedig a felsőházban szerepelünk, ami erőn felüli teljesítmény. A negyedik Hapoel Haifa tíz ponttal előz meg minket, ez nagyon sok, de még hátravan kilenc bajnoki, megpróbáljuk ledolgozni a hátrányt.”

Vasárnap a Maccabi a Hapoel Beer Sevát fogadja, igaz, Koszta Márk nem lehet ott a pályán öt sárga lapja miatt. Pedig pályára lépésének lett volna érdekessége, hiszen a télen épp a Beer Seva vitte volna, de a klubváltás meghiúsult. Ez persze nem meglepő, hiszen három klubnak kellett volna megegyeznie: Koszta Márk az orosz Torpedo Moszkva játékosa, a Maccabi Bnei Reinében a nyárig szerepel kölcsönben.

„Mindig futballozni akarok, úgyhogy sajnálom, hogy legutóbb megkaptam az ötödik sárgámat. De még lesz nyolc bajnokim arra, hogy gólokat szerezzek, a jelenlegi néggyel természetesen nem vagyok elégedett, többre számítottam. Olykor gyenge megoldásokat választottam az ellenfél kapuja előtt, máskor kapufát rúgtam, vagy a kapus védett bravúrral, ezért áll csupán négy gól a nevem mellett. Hogy mi lesz velem? Jó kérdés, egyelőre csak az a biztos, hogy az orosz második ligás Torpedóhoz jövő nyárig köt a megállapodásom. Meglátjuk, mit hoz a jövő, egyelőre csak arra figyelek, hogy minél jobb statisztikát hozzak össze az idény végére.”

Tart az izraeli háború, de Koszta Márk elmondása szerint Haifában nem hallani a vészjelző szirénák hangját.

„A határ mentén vannak bombázások, de itt, ahol élünk, Haifában, hónapok óta nem volt riasztás – le is kopogom gyorsan…”

IZRAEL
Ligat ha’Al, felsőház
Maccabi Haifa–Maccabi Bnei Raina 1–2
Bnei Raina: Koszta Márk kezdett, az 5. percben betalált, a 36. percben sárga lapot kapott, a 72. percben lecserélték.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik