Kiütéses sikerrel indította a bajnokságot a Nyíregyháza Spartacus

Vágólapra másolva!
2009.07.24. 20:55
A Soproni Liga 2009–2010-es kiírásának nyitó mérkőzésén a végig magabiztosan és hatalmas fölényben játszó Nyíregyháza Honma Kazuo duplájának, valamint Andorka Péter, Miskolczi László és Igor Bogdanovics egy-egy góljának köszönhetően 5–1-re legyőzte az enerváltan játszó Vasast.
A frissen kinevezett csapatkapitány, Bogdanovics (10) egyszer volt eredményes
Fotó: Korponai Tamás
A frissen kinevezett csapatkapitány, Bogdanovics (10) egyszer volt eredményes
A frissen kinevezett csapatkapitány, Bogdanovics (10) egyszer volt eredményes
Fotó: Korponai Tamás
A frissen kinevezett csapatkapitány, Bogdanovics (10) egyszer volt eredményes

Megkezdődött a Soproni Liga 2009–2010-es szezonja. Az első forduló nyitó mérkőzését Nyíregyházán rendezték, ahol a hazai piros-kékek vendége a Vasas volt. Mindkét csapat játszott már a héten tétmérkőzést, hiszen a Ligakupa is útjára indult. Szentes Lázár csapata az MTK ellen játszott 0–0-t, Mészöly Géza megfiatalított gárdája pedig Diósgyőrben szenvedett kiütéses, 7–0-s vereséget.

Hazai pályán támadólag lépett fel a Nyíregyháza, nagy rohamokkal kezdődött a találkozó. Előbb Honma próbálkozott, majd Cornaci veszélyes beadását vágták ki a védők. Aztán a Vasas is jelezte, hogy a pályán van, B. Tóth Balázs és Laczkó Zsolt próbálkozott.

A 10. percben megszületett a bajnokság első találata. Bogdanovics indult meg a bal oldalon, majd középre passzolta a labdát, amelyet a hosszú oldalon érkező Andorka két méterről a kapuba lőtt. A vezető találat után is a nyírségiek akarata érvényesült, de aztán következett a 27. perc.

Ekkor Laczkó tört be a 16-oson belülre, ahol a kameruni Yves Simplice Mboussi felvágta. A megítélt büntetőt Lázok János magabiztosan lőtte a kapuba. A következő negyedórában felváltva forogtak veszélyben a kapuk – hazai oldalon Andorka fejelt fölé, míg a Vasasnál Lázok és Csedomir Pavicsevics is kísérletezett.

A 39. percben ismét előnybe került a szabolcsi alakulat. Miskolczi László negyedszerre kísérletezhetett szabadrúgással, és ezúttal a tizenhatos jobb sarkától másfél méterre letett labdát gyönyörű mozdulattal tekerte a jobb felső sarokba. A szünetre tehát 2–1-es előnnyel mehetett az első félidőben mezőnyfölényben játszó nyírségi csapat.

A második félidőre mintha elfelejtett volna kijönni a Vasas az öltözőből. A 46. illetve az 50. percben Honma szerzett gólt, miután lerázta a bizonytalan vendégvédőket, majd a bajnokság első duplázása után a frissen kinevezett csapatkapitány, Bogdanovics is megszerezte élete első nyíregyházi gólját. A folytatásban visszavett a hatalmas nyomásból a Szentes-csapat, de az irányítást továbbra is a kezében tartotta.

A mérkőzés utolsó szakaszában a már a közönségnek is játszó Nyíregyháza megérdemelten aratott fölényes, 5–1-es sikert az elég rossz napot kifogó és enerváltan játszó Vasas ellen.

SOPRONI LIGA


Helyszín: Nyíregyháza
Nézőszám: 3000
Játékvezető: Farkas Á.
Asszisztensek: Kelemen A., Tóth I.

A KEZDŐCSAPATOK
NYÍREGYHÁZA VASAS
1 Vojinovics 1 Tulipán
12 Miskolczi 27 Balogh Zs.
29 Goia 25 Kovács G.
18 Mboussi 2 Villám
3 Cornaci 9 Laczkó
9 Sztojkov 7 B. Tóth
86 Kiss Z. 10 Cs. Pavicsevics
5 Zabos 25 Dobrics
24 Honma 32 Piller
10 Bogdanovics 11 Lázok
99 Andorka 24 Imrik
Vezetőedző:Szentes Lázár Vezetőedző: Mészöly Géza

Gólszerző(k): Andorka (10.), Miskolczi (39.), Honma (46., 50.), Bogdanovics (60.), ill. Lázok (28., 11-esből)
Cserék: Zabos h. Minczér (67.), Andorka h. Dosso (67.), Miskolczi h. Lakatos (78.), ill. Pavicsevics h. Bakos (46.), Dobrics h. Szűcs P. (57.), B. Tóth h. Szűcs L. (85.)
Sárga lap: Minczér (78.), ill. Pavicsevics (23.), Kovács G. (39.) Piller (77.), Szűcs L. (90.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik