Shaw: Angliában sincsenek olyan fanatikusok, mint a Fradi-pályán

Vágólapra másolva!
2009.08.04. 07:56
A magyar első osztályban szombaton bemutatkozó, a korábban az Arsenalt is megjáró Paul Shaw sérülés miatt már a ZTE elleni mérkőzés (4–1) első félidejében cserét kért, mégis élete egyik legemlékezetesebb meccsén van túl – a pokoli hangulat az angol fiatalok mellett a rutinos támadót is lenyűgözte.
Paul Shaw-t fanatizálják a szurkolók
Paul Shaw-t fanatizálják a szurkolók
Fotó: Németh Ferenc
Paul Shaw-t fanatizálják a szurkolók
Paul Shaw-t fanatizálják a szurkolók
Paul Shaw-t fanatizálják a szurkolók
Fotó: Németh Ferenc
Paul Shaw-t fanatizálják a szurkolók

– Súlyos a sérülése?
– Ha nem kérek cserét a szünet előtt, könnyen lehet, hogy hetekre kidőlök – mondta Paul Shaw. – Fél évvel ezelőtt már előjött egy hasonló lágyékprobléma, és ezúttal is meghúzódtam. Harmincöt éves fejjel tudom, hol a határ, ezért sem akartam kockáztatni. Vasárnap így is szenvedtem, de hétfőre enyhült a fájdalom, és ha minden jól megy, péntekre játékra alkalmas állapotban leszek.

– A Fradinak sikerült, ami a Sheffieldnek nem. Van különbség az NB II és az élvonal között?
– De még mekkora! Bár a meccs képe is igazolta, hogy összehasonlíthatatlan az iram a két osztály között, a legjobban ezt az jelzi: kettő egyes vezetésünknél a ZTE nem állt le, hanem próbált harcolni. Az előző szezonban hasonló esetben visszavett volna a riválisunk, elkönyvelve, hogy nem kap nagy verést a Fraditól, és elégedetten megy haza. Ez az, amire fel kell készülnünk, hozzá kell szoknunk, hogy immár nincs hátradőlés, végig pörögnünk kell.

– Mintha Bobby Davison szavait hallanám…
– Belénk verte ezt a felfogást. De a szombati meccs is megmutatta, hogy ez a mi utunk. Állítom, a Zalaegerszeg meghatározó lesz a bajnokságban. Mi mégis duzzadtunk az önbizalomtól, fölényben voltunk, és szétfutottuk az ellenfelünket. Ráadásul úgy voltunk négyszer eredményesek, hogy egyik találatot sem a gólfelelős, Ferenczi István szerezte – ő még tartalékol, de talán már pénteken „robbant”…

– Játszott angol élvonalbeli meccsen, s immár a magyar első osztályban is bemutatkozott; milyen helyet foglal el pályafutásában a szombati bajnoki?
– Angliában is megfogja az embert egy-egy meccs hangulata, kivételes élmény, amikor egy szimpla becsúszást tapsviharral díjaz a publikum, ám olyan fanatizmust, mint amilyen a Fradi-pályán tapasztalható, nem látni a szigetországban. A fiatal angolok nem győztek hazatelefonálni, és ecsetelni, milyen pokoli hangulatban futballozhattak.

A Ferencváros ma 18 órakor a Ligakupában fogadja a Nyíregyházát, pénteken pedig bajnoki mérkőzésen idegenben lép pályára, ugyancsak Szentes Lázár együttese ellen.

A Paul Shaw-val készült teljes interjút elolvashatják a Nemzeti Sport keddi számában!

WOLFE ÉS MORRISON VISSZATÉR

Hosszas távollét után kedden visszaérkezik Budapestre a labdarúgó Soproni Ligában szereplő Ferencváros két jamaicai légiósa, Rafe Wolfe és Jason Morrison. A két futballista repülőjegye a mai napra szól, és elvileg kedd este érkeznek meg Budapestre. Mindketten szerdán csatlakoznak Bobby Davison keretéhez – számolt be a hírről Igaz András technikai igazgató a 100% Fradinak.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik