A Haladásnál felháborítónak tartják, hogy elmarad a Győr elleni rangadó

Vágólapra másolva!
2009.02.19. 21:41
Két mérkőzést (a ZTE–Debrecen és a Győr–Szombathely találkozót) halasztanak el a Soproni Liga 16. fordulójából a pályák állapota miatt, de már a jövő héten megrendezik őket. A Haladásnál úgy gondolják, hogy a dunántúli rangadó valójában taktikai okok miatt marad el.
Lehet csodát tenni három nap alatt?
Fotó: etofc.hu
Lehet csodát tenni három nap alatt?
Lehet csodát tenni három nap alatt?
Fotó: etofc.hu
Lehet csodát tenni három nap alatt?

Amint arról beszámoltunk, a téli időjárás miatt két mérkőzés marad el a Soproni Liga 16. fordulójából: a pályák állapota miatt későbbi időpontban rendezik meg a Zalaegerszeg–Debrecen és a Győri ETO–Szombathelyi Haladás összecsapást.

Sokáig nem kell várniuk a drukkereknek, hiszen a Loki zalai vendégjátékára február 25-én, szerdán kerül sor, a Haladás pedig ennél is korábban, 24-én lép pályára Győrben. Az elhalasztott mérkőzések közül a két dunántúli zöld-fehér csapat összecsapása az érdekesebb, hiszen Szombathelyen nem vették jó néven a halasztást.

„A Haladást kár érte. Jelentős kár” – mondta Dr. Czeglédy Csaba, a többségi tulajdonost képviselő alpolgármester a szombathelyi együttes hivatalos honlapjának.

„Az új időpontban ugyanis szurkolótáborunk nem tudja a szokott létszámban biztatni a csapatot, mert éppen a munkahelyükön vannak. Felháborítónak tartom, hogy az MLSZ asszisztál a Győr sportszerűtlenségéhez. Kérdem én, hova vezet az, ha az ETO nagyhatalmú tulajdonosa (Tarsoly Csaba – a szerk.) kénye-kedve szerint alakíthatja a dolgokat a szövetségben. Nevetséges ez az egész. Ki merem jelenteni, hogy a szombati összecsapás taktikai okok, és nem az időjárás miatt marad el” – mondta Czeglédy.

A Haladás vezetőedzője, Csertői Aurél szerint semmi értelme a halasztásnak, hiszen három nap alatt nem lehet csodát tenni a győri pályával. „Butaság az egész – mondta Csertői a haladasfc.nyugat.hu-nak. – Bár, ha 25 centis hó van a gyepen, akkor azon tényleg lehetetlen meccset játszani. Az viszont biztos, ha egy pályán szombaton nem lehet meccset játszani, akkor azon kedden sem sok értelme van. Hétvégére mínusz 15 fokot mondanak. Mindegy, legyen így, ne játsszunk szombaton. De nagyon érdekelne, hogy ki és miből gondolja, hogy kedden fogunk tudni játszani?”

Győrben nem akarják kockáztatni a gyepszőnyeg, valamint a játékosok épségét, de azzal egyetértenek, hogy a háromnapos halasztásnak nincsen sok értelme, mert nem lehet változtatni a helyzeten.

„Mi is nagyon vártuk már a bajnoki rajtot, de ez a téli időjárás bizony keresztülhúzta a számításainkat. A nagy hómennyiség és rendkívül hideg miatt nem tudjuk garantálni a szombati bajnoki rajtra minőségi pálya előkészítését. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy több százezres, sőt akár többmilliós károkat okozzunk a stadion gyepszőnyegén, mint például Zalaegerszegen! Sártengerre, fagyos, balesetveszélyes, élvezhetetlen futballra senki sem kíváncsi, nem beszélve az okozott kárról. Értékeinkre vigyáznunk kell, és fogunk is!” – mondta Horváth Péter a győriek hivatalos honlapjának.

„Nem értjük az MLSZ döntését, mert ahol – ilyen időjárási viszontagságok között – szombaton nem alkalmasak a lelátók és a pálya mérkőzés rendezésére, ott három napra rá sem lesz más a helyzet” – mondta el a létesítményvezető az etofc.hu-nak adott nyilatkozatában.

A mérkőzést tehát háromnapos késéssel rendezik meg, és a nyilatkozat alapján a fagyos hangulat garantálva van még akkor is, ha időközben enyhülne az idő.

SOPRONI LIGA

A 16. FORDULÓ TERVEZETT PROGRAMJA
Február 20., 19.00: ZTE FC–DVSC-TEVA – elhalasztva (új időpont: február 25., szerda 17 óra)
Február 21., 15.00: Vasas–Budapest Honvéd
Február 21., 17.00: MTK Budapest–Gabona Transz-Kaposvár
Február 21., 17.00: DVTK–REAC
Február 21., 17.00:Paksi FC–KTE-Ereco
Február 21., 17.00: Győri ETO–Szombathelyi Haladás – elhalasztva (új időpont: február 24., kedd)
Február 21., 17.00: FC Fehérvár–BFC Siófok
Február 22., 17.30: Nyíregyháza Spartacus FC–Újpest FC
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik