A Debrecen visszavághat a DVTK-nak, a Fehérvár a ZTE-vel küzdhet

Vágólapra másolva!
2007.10.31. 15:10
A Diósgyőr a Debrecennel, míg a Fehérvár a Zalaegerszeggel találkozik a Ligakupa elődöntőjében. Miroslav Beránek együttese eddig nem remekelt a Vágó-csapat ellen a sorozatban, amin most változtathat. Eddig csupán az egerszegiek szerepeltek veretlenül ebben a kiírásban, most hazai pályán folytathatják ezt a szériát.
A diósgyőriek (balra) csupán a két csapat Ligakupa eredményei alapján esélyesebbek
A diósgyőriek (balra) csupán a két csapat Ligakupa eredményei alapján esélyesebbek
A diósgyőriek (balra) csupán a két csapat Ligakupa eredményei alapján esélyesebbek
A diósgyőriek (balra) csupán a két csapat Ligakupa eredményei alapján esélyesebbek

A Ligakupában harmadszor - majd a visszavágón negyedszer - méri össze a tudását a Diósgyőr és a Debrecen. A csoportmeccsek eredményei alapján Vágó Attila csapata tűnhet esélyesebbnek, hiszen hazai pályán legutóbb 2-0-ra legyőzte a bajnoki címvédőt. Akkor Simon Attila és Lipusz Norbert talált a Loki kapujába.

A visszavágón akkor a debreceniek otthon 1-1-es döntetlent értek el, azonban az mindenképen hozzátartozik a mérkőzések krónikájához, hogy Miroslav Beránek ebben a sorozatban a csoportkörben elsősorban a fiatalokat játszatta, és azokat, akik a bajnokságban kevesebb lehetőséget kaptak.

A nem túl kedvező diósgyőri mérleg ellenére a C csoportból a debreceniek kerültek tovább elsőként, míg a DVTK a második helyen lépett tovább.

A legjobb nyolc között aztán mindkét gárda könnyedén vette az eléje tornyosuló akadályt. A Beránek-csapat az első mérkőzésen otthon 3-0-ra verte az Újpestet, amellyel gyakorlatilag már akkor eldöntötte a továbbjutás kérdését. A Diósgyőr kettős győzelemmel verte ki a bajnokságban gyengélkedő Tatabányát.

A másik ágon a Zalaegerszeg és a Fehérvár harcolta ki a legjobb négy közé kerülést. A két csapat esetében csoportelsőkről beszélhetünk hiszen az utóbbi az A jelzésű kvartettben bizonyult a legjobbnak, míg az egerszegiek a B csoportot nyerték meg magabiztosan.

A két gárda közül mindenképpen a ZTE számít esélyesebbnek, hiszen a Fehérvár a csoportküzdelmek során is csak az utolsó fordulóban biztosította a helyét a legjobb nyolc között, ráadásul a negyeddöntőből az idegenben lőtt több góljának köszönheti a Győrrel szembeni továbbjutást. És akkor a pénztelenséget nem is említettük.

Ezzel szemben Szlavko Petrovics együttese ebben a sorozatban még egyszer sem kapott ki, sőt döntetlent is csupán egyetlen meccsen játszott, méghozzá a csoportkör ötödik fordulójában a Kaposvár ellen.

A hazai pályán kezdő ZTE ráadásul a legjobb négy közé úgy jutott be, hogy 5-0-s összesítéssel bizonyult jobbnak a REAC-nál.

VÁRHATŐ KEZDŐCSAPATOK

DEBRECEN - DIÓSGYŐR
Debrecen, 18:00, Vezeti: Szabó S. (Márton Zs, Ring Gy.)
DVSC: Csernyánszki – Nagy Z., Komlósi , Bíró P., Takács Z. – Demjén, Vukmir, Czvitkovics, Dzyudzyák. – Kouemaha, Sztojkov
DVTK: Szalma – Farkas N., Hegedűs Gy., Vámosi, Fodor M. – Peguy, R. Abass, Kállai, Douva – Simon A., P. Carr




ZALAEGERSZEG - FEHÉRVÁR
Zalaegerszeg, 17:00, Vezeti: Kassai (Erős G., Vámos T.
ZTE: Babalj – Dudics, Polgar, Botis, Kádár – Tóth Z., Máté, Davidov, Tóth N. – Meyé, Balázs Zs.
FEHÉRVÁR: Sebők – Mészáros A., Koller, Horváth G., Mohl – Simek, Dvéri, Pálfi M., Horváth Á. – Sitku, Dajic
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik