Mbappé és a PSG elnöke közötti veszekedéstől hangos a francia sportsajtó

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2024.05.13. 21:19
Kylian Mbappé az UNFP hétfői díjátadóján (Fotó: AFP)
A Le Parisien szerint Kylian Mbappé és Nasszer el-Kelaifi PSG-klubelnök hangos szóváltása zavarta meg a párizsi labdarúgócsapat vasárnapi bajnoki mérkőzésének felvezetését – a klub magától értetődően cáfol.

 

„Remegtek a falak” – idézett a Le Parisien egy fültanút, aki szerint hangos veszekedés zajlott a két fél között, amikor az elnök határozott kérésére találkoztak a PSG–Toulouse bajnoki mérkőzés előtt egy órával. A francia lap az információi alapján azt írja, hogy Nasszer el-Kelaifi elsősorban arra várt magyarázatot Kylian Mbappétól, miért nem emlékezett meg róla a múlt héten publikált hivatalos búcsúvideójában.

A lap felidézi, hogy az elnök és a sajtóhírek szerint a Real Madridba tartó világbajnok labdarúgó kapcsolata február eleje óta rendkívül feszült – Mbappé akkor közölte El-Kelaifival, hogy nem kívánja meghosszabbítani a 2022-ben kötött szerződését –, és többszöri egyeztetés után sem sikerült olyan feltételekben megállapodni, ami az elválást mindkét fél számára elfogadhatóvá teszi.

A PSG szóvivője útján cáfolta a veszekedés tényét, azt azonban elismerte, hogy a meccs előtt valóban találkozott az elnök és a labdarúgó, sőt jelen volt Luis Campos elnöki tanácsadó is.

„Nem volt köztük semmiféle nézeteltérés – hangzik a hivatalos változat. – A mérkőzések előtt rendszeresen találkoznak, hogy véglegesítsék az idény végi búcsú részleteit. Minden megbeszélés konstruktív és tiszteletteljes volt, beleértve a vasárnapit is.”

A Le Parisien a klub közleménye után is kitart amellett, hogy igenis feszült találkozóra került sor vasárnap, és még a bemelegítés is később kezdődött emiatt. Mbappé gólt szerzett, de a mérkőzést a Toulouse megfordította, és megnyerte 3–1-re.

Mbappé egyelőre nem kommentálta a történteket; neki hétfő este a francia játékosszakszervezet (UNFP) díjátadóján volt jelenése – az alábbi videón az érkezése –, és nem maradt trófea nélkül.


Kylian Mbappé ötödször is a francia élvonal legjobb játékosa lett

Nem történt meglepetés: a francia labdarúgók szakszervezetének hétfő esti díjátadóján Kylian Mbappé kapta meg a Ligue 2023–24-es idényének legjobb játékosát megillető trófeát. A párizsi csapatot az idény végén elhagyó támadó 2019, 2021, 2022 és 2023 után ötödször kapta meg az elismerést.

Gianluigi Donnarumma személyében PSG-játékost választottak meg a legjobb kapusnak is, és a szintén fővárosi Warren Zaïre-Emery lett az idény legjobb fiatal játékosa.

Az idény legszebb gólját Kamory Doumbia (Brest) szerezte, és a kiválóan szereplő északiak szakvezetőjét, Éric Roy-t választották meg a legjobb edzőnek. 

AZ IDÉNY LEGSZEBB GÓLJAI

A külföldön futballozó franciák közül Antoine Griezmann (Atlético Madrid) lett a legjobb, a Ligue 1 legjobb játékvezetőjének járó díjat Francois Letexier vehette át, és díjjal emlékeztek meg a 40 éve olimpiai bajnoki címet szerző francia válogatottról is. 

A hölgyeknél taroltak a fővárosi csapatok: a malawi Tabitha Chawinga (PSG) lett a francia bajnokság legjobb játékosa, Chiamaka Nnadozie (Paris FC) a legjobb kapus, míg Louna Ribadeira (Paris FC) a legjobb fiatal játékosa.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik