Király-kupa: a Williams testvérek vezérletével átgázolt az Atléticón, döntős a Bilbao!

CSELŐTEI MÁRKCSELŐTEI MÁRK
Vágólapra másolva!
2024.02.29. 23:36
A Williams testvérek elintézték az Atléticót (Fotó: Getty Images)
Az Athletic Bilbao 3–0-ra legyőzte az Atlético Madridot a spanyol Király-kupa elődöntőjének visszavágóján, így 4–0-s összesítéssel jutott be a fináléba.

 

Az odavágón hiába játszott jobban, mezőnyfölényben az Atlético Madrid, a baszkok 1–0-ra behúzták azt a meccset, így kényelmesebb helyzetből várhatták a csütörtöki hazai visszavágót. Aki azt hitte, Ernesto Valverde csapata ennek tudatában mély blokkban visszaáll a párharc második meccsén, az tévedett, a Bilbao ugyanis alaposan bekezdett.

Remek játékának gyümölcsét aztán a Williams testvérek aratták le: a 13. percben Nico adott gólpasszt Inakinak, a 42. percben pedig megcsinálták ugyanezt fordítva, így a baszkok összesítésben háromgólos előnnyel (3–0) vonulhattak szünetre.

Az Atlético a folytatásban már csak abban bízhatott, hogy megindul a támadójátéka, de ez is a visszájára fordult, a 61. percben Gorka Guruzeta megszerezte a Bilbao harmadik gólját a meccsen, a negyediket a párharcban, lezárva az elődöntőt. Az Athletic így bejutott a fináléba, ahol a Mallorca lesz az ellenfele – nem mindennapi döntőpárosítás!

SPANYOL KIRÁLY-KUPA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Athletic Bilbao–Atlético Madrid 3–0 (I. Williams 13., N. Williams 42., Guruzeta 61.)
Továbbjutott: az Athletic Bilbao, 4–0-s összesítéssel

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik