Krivacsevics Tijana: „A mottó, hogy minden jó, ha nyerünk”

F. Z.F. Z.
Vágólapra másolva!
2024.03.07. 09:57
Pályafutása során ennyire profi klubnál még nem szerepelt
Nagyszerű idényt fut Krivacsevics Tijana a török Besiktassal, amely némi meglepetésre bejutott a női kosárlabda Európa-kupa elődöntőjébe. A 33 éves korábbi magyar válogatott centerrel Isztambulról és jelenlegi klubjáról beszélgettünk.

Sokadvirágzását éli Krivacsevics Tijana, a 33 éves, korábbi magyar válogatott center tavaly nyáron szerződött Isztambulba a török Besiktashoz, és rendkívül fontos kiegészítő szerepet harcolt ki magának. A fekete-fehér együttes a bajnokságban 25 fordulót követően a harmadik helyen áll (17 győzelem, 8 vereség), míg az Európa-kupában (amelybe a sikertelen Euroliga-selejtező után került) már az elődöntő csütörtöki első meccsére készül.

„Nehezen indult az idény, fogalmunk sem volt, milyen lesz a csapat – mondta a Nemzeti Sportnak Krivacsevics. – Aztán szépen összeállt a keret, jöttek a győzelmek és a menetelés az Ek-ban, ami, ha őszinte akarok lenni, még minket is meglepett, nem számítottunk ilyen jó szereplésre. A francia Bourges negyeddöntőbeli kiejtése nagy önbizalmat adott nekünk, így a spanyol Girona elleni elődöntőre megnyerhető párharcként tekintünk. A klubvezetőség is belelkesedett, és döntőről álmodik… Itt az a mottó, hogy minden jó, ha nyerünk. Nekem is jól megy a játék, pedig ebben a csapatban nem egyszerű érvényesülni, hiszen sok labdaigényes játékosunk van, így én is alkalmazkodtam a húzóemberek vállalásaihoz. Ami az erősségünk, az a gyengénk egyben: eléggé kiszámíthatatlanok vagyunk.”

Krivacsevics, aki az Európa-kupában 12 meccsen átlagban húsz perc alatt nyolc pontot és négy lepattanót, a török bajnokságban 13 találkozón 25 perc alatt kilenc pontot és négy lepattanót szerzett, kitűnően érzi magát Isztambulban, de ehhez a klubnak is sok köze van.

„Rengeteg országban és egyesületben játszottam már, de ilyen profin működő klubban még nem voltam – folytatta a Törökországban korábban a Botassporban, a Gemi Üniversitesiben és az Ordusporban is játszó Krivacsevics. – Legalább ötven százalékban ennek is tulajdonítható a jó szereplésünk. Sokan nem is hiszik el, mennyit számít, ha rendezettek a viszonyok, jó az orvosi háttér, az edzéskörülmények, idejében érkezik a fizetés. Tényleg jó lenne az Európa-kupában bejutni a döntőbe, de a Girona kitűnő csapat, bravúr kellene. A bajnokságban az első három helyet célozta meg a vezetőség, ez talán reális, de a kiszámíthatatlanságunk miatt nem garancia.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik