Kosárlabda Ek: volt edzőjének csapata ellen kezd a Körmend

GYŐRI FERENCGYŐRI FERENC
Vágólapra másolva!
2023.10.03. 06:30
null
Az aktuális évad hozhatja el a szintlépést Takács Kristófnak (jobbra) (Fotó: Vas Népe / Unger Tamás)
Takács Kristóf szerint okos támadójátékra, valamint a mérkőzés kontrollálására lesz szüksége a Körmendnek a kosárlabda FIBA Európa-kupa selejtezőjének első mérkőzésén a ciprusi Anorthoszisz ellen, és úgy véli, a pályafutása szempontjából ez az évad hozhatja el a szintlépést.

Több szempontból is ismerős ellenféllel szemben kezdi meg idénybeli nemzetközi kupaszereplését az Egis Körmend. A FIBA Európa-kupa hazai rendezésű selejtezőtornájának első napján a ciprusi Anorthoszisszal találkozik, amelytől a Mogyorósy Szilárd-emléktorna döntőjében másfél héttel ezelőtt 91–78-ra kikapott, s amelyet Andonisz Konsztandinidesz irányít, aki kétszer is ült a vasiak kispadján, a 2021–2022-es idényben ezüstérmet szerzett a gárdával. A háromtagú csoportban még az izraeli Bnei Herclija szerepel, a hét selejtezőcsoportból az első helyezettek mellett a két legjobb második is feljut a negyedik számú európai sorozat főtáblájára. A Körmend a Kometa Kaposvári KK elleni 80–71-es sikerrel indította az idényt és a hazai bajnokságot.

„Kicsit idegesen kezdtük a mérkőzést, ami rányomta a bélyegét a folytatásra   – mondta a Nemzeti Sportnak Takács Kristóf, a körmendiek 20 éves hátvédje.   – A negyedik negyed elejéig nagyon szoros volt az állás, utána tudtunk ellépni tíz ponttal. A felkészülésünk rendkívül nehéz volt, rengeteg sérüléssel bajlódtunk, talán csak egyszer tudtunk teljes kerettel kiállni, így nehéz volt beilleszkedniük az új játékosoknak. Napról napra haladunk előre, egyre inkább kezdünk csapatként játszani. Az Anorthoszisszal játszott felkészülési meccsből nehéz kiindulni, akkor három-négy kulcsjátékosunk is sérült volt, és ahhoz képest, hogy szinte csak fél csapattal álltunk ki, jól helytálltunk. Azóta rengeteget fejlődtünk, most már nagyobb erőt képviselünk, a hiányzók is visszatértek, úgyhogy bármi megtörténhet.”

Takács hozzátette, a ciprusiak annyira agresszívan védekeztek ellenük, amit az NB I-ben nem sokszor tapasztalnak, erre figyelniük kell, illetve fontos, hogy okosan támadjanak e védekezés ellen, kontrollálják a találkozót, mert ha kiengednek, azt megbünteti a rivális. Konsztandinidesz mesterrel kapcsolatban hangsúlyozta, rengeteg szép eredményt ért el vele a klub, neki is ragyogó emlék a tavaly nyári ezüstérem, emellett jó edzőnek tartja a ciprusit, jól kijött vele.

„Mindenképp a győzelem a lényeg kedden, ha nem jön össze, nem sokat kell gondolkodni a továbbiakon  – szögezte le a Takács Kristóf. – Csak a mérkőzés napján válik biztossá, hogy mindenki bevethető-e a csapatból. Az izraelieket még nem annyira térképeztük fel, lesz erre másfél napunk, azt viszont tudom, hogy ők is jelentős erőt képviselnek.”

Takács szerint az évad azért is nagy jelentőségű neki, mert most következhet be a szintlépés, többet kell tennie a pályán, jóbban segítenie együttesét. A felkészülési időszakban jól érezte magát, jól is ment neki a játék, ennek meg kell maradnia az idény végéig – jelenleg minden rendben megy.

FÉRFI KOSÁRLABDA FIBA EURÓPA-KUPA, SELEJTEZŐ, KÖRMEND
1. FORDULÓ, KEDD
19.00:
Egis Körmend–Anorthoszisz (ciprusi)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik