Női kosár: Fűrész és a PEAC másként látja a meglepő válást

Vágólapra másolva!
2014.08.16. 14:12
A PEAC Pécs női kosárlabdacsapata szerződést bontott Fűrész Diánával, a játékos és a klub azonban merőben másként látja az eseményeket.  

„Fűrész Diána nem volt jelen az első edzésen. Mivel az ő és a csapatvezetőség elképzelése a jövőt illetően nem találkozott, a klub szerződést bontott a játékossal” – a PEAC Pécs hivatalos közleményével kezdődött a történet, amelyet a felkészülés kezdetéről írt cikkben „rejtettek el”, és amelynek valószínűleg nem lesz békés vége.

A bejegyzésre reagálva Fűrész eljuttatta lapunkhoz a véleményét: „Döbbenten olvastam a klub közleményét az eltávolításommal kapcsolatban. Az én elképzelésem a jövőt illetően cseppet sem változott ahhoz képest, mint amit a klub alapításakor, illetve tavaly, Mészáros Zalán ügyvezető kérésére hároméves szerződésem aláírásakor felvázoltak nekem. Semmi mást nem szerettem volna, mint két év múlva pécsi színekben befejezni a pályafutásomat, bajnokként! Ennek érdekében – érvényes szerződésem ellenére – nyitott voltam a klub által kezdeményezett változtatásra anyagi tekintetben, felajánlásomra válaszként nyolc nappal később az ügyvezető e-mailben tájékoztatott szerződésem felbontásáról, csatolva a felmondással. Soha olyat nem tettem, ami indokolta volna szerződésem felbontását. Minden tőlem telhetőt megtettem a PEAC-ért, és 75-szörös válogatott játékosként a hátralévő két évben is hasznos tagja tudtam volna lenni a csapatnak. Sajnálom, hogy ezt a lehetőséget elvették tőlem, és mélységesen csalódott vagyok, mert olyan emberek is hátba szúrtak, akiktől nem vártam ezt.”

Fűrész a közleményén túl kérdésünkre hozzáfűzte, ügyvédi kérésre nem hozhatja nyilvánosságra a szerződésbontás okát, jövőjével kapcsolatban pedig csalódottan nyilatkozott: „Idő kell még, hogy magamhoz térjek. Fogalmam sincs, hol folytatom. Az élcsapatoknál már kialakult a magyar mag, így lehetetlen helyzetbe hoztak a döntéssel. Az okokról kérdezzék meg az ügyvezető igazgatót.”

Természetesen megkerestük Mészáros Zalánt, a PEAC Pécs ügyvezetőjét, ám ő nem kívánta kommentálni Fűrész szavait, sem a szerződésbontás okát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik