Cselgáncs-vb: Tóth váratlan búcsúja, Gercsák is befejezte

D. Á./MTID. Á./MTI
Vágólapra másolva!
2024.05.22. 11:42
Tóth Krisztián (Fotó: Dömötör Csaba, archív)
A 90 kilogrammban olimpiai bronzérmes Tóth Krisztián meglepetésre nyeretlenül búcsúzott, míg a 70 kilós Gercsák Szabina nem bírt az olimpiai bajnokkal szerdán az Abu-Dzabiban zajló, olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságon.

 

A biztos párizsi kvótásnak tekinthető Tóth első kiemeltként csak a 32 között kapcsolódott be a küzdelmekbe, ahol az Ázsia-bajnoki harmadik Karamnob Szagajpovval szállt szembe, pályafutása során először. A 27 éves ellenfél csecsenként orosz színekben versenyzett, de jelenleg már libanoniként indul. Az MTK Budapest vb-ezüst- és bronzérmese nem talált fogást riválisán, aki 1 perc 45 másodpercnél átkarolta és az oldalára döntötte őt, s máris vazaarival vezetett. A hátralévő időben nem történt értékelhető akció, így az Eb-ken öt érmet gyűjtő, harmincéves Tóth meglepetésre helyezetlenül zárta tizedik vb-jét. A világranglista harmadikjaként ugyanakkor nincs veszélyben az olimpiai részvétele.    

A 70 kilóban Eb-harmadik Gercsák Szabina nem járt szerencsével a sorsolásnál, mivel rögtön az olimpiai címvédő francia Margaux Pinot-val került szembe, akitől mindkét eddigi találkozójukon kikapott. A vb-harmadik, kétszeres Európa-bajnok ellenfél folyamatosan támadott, így az Atomerőmű SE dzsúdósa hamarosan két intésnél tartott, majd 15 másodperccel az alapidő vége előtt Pinot karfeszítést kezdeményezett, amelyet Gercsák rögtön lekopogott. A 27 éves magyar így helyezetlenül zárta hetedik világbajnokságát.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik