Férfi kézilabda: Rosta szerint a Dinamo meglepheti a német csapatokat az Európa-ligában

D. Á./MTID. Á./MTI
Vágólapra másolva!
2024.05.22. 12:55
Rosta Miklós (Fotó: Imago Images)
Rosta Miklós szerint csapata, a román bajnok és kupagyőztes Dinamo Bucuresti meglepheti a német klubokat a férfi kézilabda Európa-liga hétvégi, hamburgi négyes döntőjében.

 

„Ha valaki azt mondja a szezon előtt, hogy a Dinamóval bejutunk a négyes döntőbe, a válogatottal pedig ötödikek leszünk az Európa-bajnokságon és kijutunk az olimpiára, azonnal elfogadtam volna” – nyilatkozta az európai szövetség honlapján a beálló, aki a bajnoki cím megvédéséből és a kupagyőzelemből is oroszlánrészt vállalt.

A szombati elődöntőben a Flensburg-Handewitt lesz a bukarestiek ellenfele, a másik ágon a Füchse Berlin és a Rhein-Neckar Löwen játszik egymás ellen. A Dinamónak eddig négy veresége van a mostani idényben: a második számú európai kupasorozatban kétszer a portugál Sporting CP, kétszer pedig a Füchse Berlin győzte le.

„A csapatunk még a Bajnokok Ligájában is eljutna az egyenes kieséses szakaszig. Tele vagyunk tapasztalt játékosokkal, mint például Vladimir Cupara, Luka Cindric és Lazar Kukic, akik tudják, hogyan kell két meccsen is jól teljesíteni két nap alatt” – vélekedett a 25 éves kézilabdázó.

Rosta leszögezte, a szezon legjobb teljesítményével meglephetik a német klubokat. A Flensburg ellen tökéletes hatvan percre lesz szükségük, mert jól tudják, hogy egyik német csapattal szemben sem lazíthatnak egy pillanatra sem.

Az 57-szeres válogatott beálló a Barcelonával háromszoros Bajnokok Ligája-győztes Xavi Pascual vezetőedző hívására igazolt a román fővárosba tavaly nyáron.

„Azért jöttem ide, hogy tanuljak, hogy jobb kézilabdázó legyek, és egy sikeres csapat meghatározó tagja legyek” – vélekedett.

A szerződése három évre szól, de elmondása szerint már kapott néhány hívást a jövőjével kapcsolatban, hiszen „az emberek látták, mire vagyok képes a pálya mindkét oldalán.

Hangsúlyozta, a következő szezont biztosan Bukarestben kezdi, de ami a jövőjét illeti, vannak olyan álmai, amelyeket egyelőre titokban szeretne tartani...

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik