Roland Garros: Gálfi Dalma és Udvardy Panna is a főtábla küszöbén; Babos kiesett

D. Á./MTID. Á./MTI
Vágólapra másolva!
2024.05.22. 20:50
Udvardy Panna (Fotó: Imago Images)
Gálfi Dalma a második mérkőzését is megnyerte a francia nyílt teniszbajnokság selejtezőjében, így már csak egy sikerre van a főtáblától, akárcsak Udvardy Panna. Délután Babos Tímea két szettben alulmaradt, így nem lesz ott a Roland Garros főtábláján.

 

A világranglistán 147. helyezett játékosra kedden a 176. orosz Anasztaszija Tyihonova várt, akit megvert eddigi egyetlen találkozójukon. A kvalifikációban 32. helyen rangsorolt magyar teniszező kétszer is elvette riválisa adogatását a nyitó szettben, miközben a sajátját csak egyszer vesztette el, így 40 perc elteltével játszmaelőnyben volt. A 25 éves Gálfi Dalma a folytatásban már hengerelt, és 73 perc után lezárta a meccset.


Babos Tímea a selejtezőkben 22. helyen kiemelt Astra Sharmával csapott össze. A világranglistán a 208. helyen álló versenyző 2:2-es állásnál brékelni tudott az első szettben, az ausztrál viszont összekapta magát, és egymás után két játékban is elvette Babos adogatását, így (tekintve, hogy ő a továbbiakban hozni tudta a saját adogatásait) könnyedén behúzta a játszmát. A második szett kiegyenlítettebb játékot hozott, de Sharma 3:3-nál ismét brékelt, ami elégnek bizonyult a győzelemhez.


A szerdai játéknap utolsó magyar részvetőjeként Udvardy Panna a világranglista 216. helyén álló Priscilla Honnal csapott össze. Az első szett első négy játékából egyet sem tudott megnyerni az adogató fél. A selejtezőkön 27. helyen kiemelt Udvardy 4:4-nél még rátett egy lapáttal, újra elvette az ausztrál adogatását, s a játszmát is megnyerte. A második játszmát a 26 éves Hon kezdte jobban: saját adogatójátékát megnyerte, majd meglovagolta a lendületet, s brékelni tudta Udvardyt. Két játékkal később viszont a magyar teniszező percei következtek, sorozatban kétszer is elvette Hon szerváját, majd 5:4-nél semmire hozta az adogatását, megnyerve a szettet és a meccset is.


A főtáblás szerepléshez három meccset kell nyerni, a 128-as mezőnynek Marozsán Fábián és Fucsovics Márton alanyi jogon tagja.

TENISZ
ROLAND GARROS
SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ, NŐK
Gálfi Dalma (32.)–Anasztaszija Tyihonova (orosz) 6:3, 6:1
Astra Sharma (ausztrál, 22.)–Babos Tímea 6:3, 6:4
Udvardy Panna (27.)–Priscilla Hon (ausztrál) 6:4, 6:4

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik