Lance Armstrong visszatér, és újra elindul a Tour de France-on?

Vágólapra másolva!
2008.09.09. 09:08
Az amerikai VeloNews információi szerint a három évvel ezelőtt visszavonuló, korábbi hétszeres Tour de France-győztes Lance Armstrong visszatérni készül a kerékpársportba.
Lance Armstrong újra nyeregbe száll?
Fotó: Imago
Lance Armstrong újra nyeregbe száll?
Lance Armstrong újra nyeregbe száll?
Fotó: Imago
Lance Armstrong újra nyeregbe száll?

A tengerentúli lap egy névtelenségbe burkolózó, de a kerékpároshoz közel álló forrásra hivatkozva azt írja, hogy Lance Armstrong a következő évben az Astana csapat színeiben öt országúti versenyen visszatér a legjobbak közé, és a Tour de France-on is elindul.

A forrás szerint Armstrong a kaliforniai Amgen Touron, a Párizs–Nizza viadalon, a georgiai Touron, a Dauphiné-Libérén és a francia körversenyen állna rajthoz.

Armstrong menedzsere, Mark Higgins nem reagált a visszatérés lehetőségére, az Astana pedig határozottan tagadta. „Nem szerepel az Astana csapat terveiben” – utasította el kategorikusan a felvetést az istálló szóvivője.

A VeloNews arra alapozza informátora helyességét, hogy Armstrong az Astanánál újra együtt dolgozhatna Johan Bruyneel csapatvezetővel, akivel korábban a Tour de France-sikereket elérték, és még most is jó barátja a korábbi versenyzőnek. Az Astana ráadásul nemrégiben csapatigazgatónak szerződtette 2009-re Dirk Demolt, a Discovery Channel egykori vezetőjét.

A VeloNews szerint az amerikai Vanity Fair című lap hamarosan bővebb cikket közöl az ügyről, amelyben arra is ki fognak térni, hogy az amerikai kerékpáros nem kér majd semmilyen juttatást a csapattól, és nyilvánosságra hozza az összes leendő doppingtesztjét is.

A hamarosan 37 éves Armstrong azonban állítólag azt sem zárja ki, hogy esetleg néhány mountainbike-viadalon indul el.

A legutóbbi „nagy visszatérő” Mario Cipollini volt a kerékpárosvilágban. Az olasz a kaliforniai versenyen vett részt az idén három év kihagyás után, és a harmadik helyet sikerült megszereznie a sprinterek között. „Az, hogy célba értem, többet jelent nekem minden győzelemnél” – mondta később Cipollini.

Hamarosan az is eldől, hogy Armstrong követi-e olasz társa példáját…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik