Osztrák hokiliga: két évvel hosszabbított a fehérvári edzői stáb

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.01.24. 17:00
Domotor CsabaKiss Dáviddal az kispadon remekül teljesít a Fehérvár (Fotó: Dömötör Csaba)
Az osztrák bázisú nemzetközi jégkorongbajnokságban (ICEHL) szereplő Hydro Fehérvár AV19 a hivatalos honlapján közölte, hogy két évvel meghosszabbította szerződését a nyáron érkezett szakmai stáb tagjainak: Kiss Dávid vezetőedzőnek, Tyler Dietrich másodedzőnek és Samuli Nordman videoelemzőnek, kapusedzőnek.

 

Ugyan még néhány mérkőzés hátra van az osztrák liga alapszakaszából, az gyakorlatilag kijelenthető, hogy a Fehérvár AV 19 biztos résztvevője lesz a rájátszásnak, sorozatban negyedszer, ráadásul ezúttal a nyolc közé jutásért sem kell extra kört játszania. A jó szereplés eredményeként pedig a klub vezetősége úgy döntött, hogy a nyáron kinevezett új vezetőedzővel, Kiss Dáviddal, valamint Tyler Dietrich másodedzővel és Samuli Nordman videoelemzővel, kapusedzővel új, immár két évre szóló szerződést köt.

„Egyértelmű, hogy megtisztelő már az is, hogy megkaptam ezt a pozíciót” – emlékezett vissza kinevezésére Kiss Dávid a klub hivatalos honlapján. A 33 éves szakember játékosként az utánpótlásévei, majd profi karrierje során is szerepelt Székesfehérváron, majd edzői karrierje is az Ifjabb Ocskay Gábor Jégkorong Akadémián indult, éppen tíz éve.

„Tudtam, hogy ebben az egy évben kell megmutatnom, mint első magyar ICE-edző, hogy kemény munkával itt is sikeresek lehetünk. Nagy bennem a bizonyítási vágy, szeretném megmutatni a magyar jégkorongtársadalomnak, a városnak, a klubvezetésnek, szponzoroknak és szurkolóknak, hogy minden energiámat, legjobb tudásomat beleadom, hogy a klub eredményes legyen és együtt újabb történelmi sikereket érhessünk el. Az edzői hármasunk kiválóan működik, szeretek a kollégáimmal dolgozni, megbízom bennük és jól kiegészítjük egymást. Az idei évben hagyjuk magunk mögött a Raktár utcát, a pályát, ahol felnőttem, büszke vagyok arra, hogy részese lehetek annak a csapatnak, akik birtokba veszik az Alba Arénát” – zárta gondolatait a vezetőedző.

A klub honlapjának nyilatkozó Szélig Viktor azt is elárulta, ugyan messze még az idény vége, de már javában zajlik a következő idény fehérvári játékoskeretének kialakítása.

„Most zajlik a következő szezonra való felkészülés. Hiába jön még csak most a lényegi része az idénynek, már zajlik a következő előkészítése. Ennek első állomása volt az edzői stábbal kapcsolatos döntés. Amikor nyáron belevágtunk a Kiss Dáviddal való munkába, amely ugyan tervezett volt, de egy évvel előrébb hoztuk, bizalommal álltunk a vele való együttműködéshez. Az edzői stáb egészét tekintve látjuk, hogy jól végzik a munkájukat, ez látszik is a napi működésben. Látjuk a fantáziát az edzői triónkban, és a klub építkezésének része az, hogy megtartsuk az állandóságot, hogy türelemmel legyünk a stáb irányába, s így megláthatjuk, mit tudnak kihozni a gárdából. A stáb mellett természetesen a játékosokkal is elkezdődtek a tárgyalások, van, akivel már meg is egyeztünk, a többségükkel pedig már beszéltünk is a folytatásról. Azon játékosok nagy részével, akikkel már most tudjuk, hogy számolunk a következő szezonra, már meg is állapodtunk, de a velük kapcsolatos kommunikációt későbbre tervezzük” – árulta el a fehérváriak általános igazgatója.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik