Ligue 1: Ousmane Dembélé aláírt a PSG-hez – hivatalos

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.08.12. 11:00
A francia Paris Saint-Germainnél folytatja pályafutását az FC Barcelonától távozó 26 éves francia szélső, Ousmane Dembélé, aki öt évre, 2028-ig szóló szerződést kötött a Luis Enrique által irányított klubbal – számolt be róla hivatalos honlapján a PSG, tudatva azt is, hogy a labdarúgó a 23-as mezszámot viseli majd.

Ousmane Dembélé aláírt a Paris Saint-Germainhez (Fotó: Getty Images)
Ousmane Dembélé aláírt a Paris Saint-Germainhez (Fotó: Getty Images)
Ousmane Dembélé aláírt a Paris Saint-Germainhez (Fotó: Getty Images)

Mint ismert, a nyár folyamán jelentős átalakítást végez a Paris Saint-Germain, melytől szerződése lejártával Lionel Messi és Sergio Ramos is távozott, ahogy a Galatasaray által végleg megszerzett Mauro Icardi is, Lipcsébe került Xavi Simons (kölcsönbe) és El Chadaille Bitshiabu (végleg), Éric Junior Dina Ebimbe Frankfurtba igazolt, rajtuk kívül a csapatot az előző idényben vezető Christophe Galtier sem maradt.

Luis Enrique kinevezése után viszont beindultak az átigazolási piacon a párizsiak, akikhez érkezett Manuel Ugarte Riberio (uruguayi, középpályás, Sporting CP), Lucas Hernandez (francia, védő, Bayern München), Milan Skriniar (szlovák, védő, Inter), Kang In Lee (dél-koreai, támadó, Mallorca), Marco Asensio (spanyol, támadó, Real Madrid) és Cher Ndour (olasz-ghánai, középpályás, Benfica).

A PSG-nél azonban számos játékos jövője bizonytalan, Kylian Mbappé miután kijelentette, hogy nem hosszabbítja meg 2024 nyarán lejáró szerződését, hiába hangsúlyozta többször is, hogy a következő idényt Párizsban tölti, a hírek szerint Nasszer Al-Kelaifi klubelnök közölte vele, hogy vagy találnak megoldást, vagy egy percet sem játszik az új idényben. A világbajnok támadó mellett ugyanakkor Neymarral, Marco Verrattival, Hugo Ekitikével, Juan Bernattal és Renato Sanchessel is közölte a stáb, hogy nem számít rájuk, s kereshetnek maguknak új csapatot.

A Rennes-nél nevelkedő Ousmane Dembélé 2016-ban a Dortmundban vált ismert játékossá, a Ruhr-vidékieknél nyújtott remek teljesítményével pedig egy évvel később felkeltette az FC Barcelona érdeklődését, melynek színeiben hat év alatt minden sorozatot figyelembe véve 185 mérkőzésen 40 gólt szerzett és 43 gólpasszt adott, ám többségében sérülések hátráltatták, így gyakran nem állt az aktuális vezetőedző rendelkezésére.

A Paris Saint-Germain viszont minden áron meg akarta szerezni a szélsőt, akinek kivásárlási ára körül nagy kalamajka alakult ki, a Barcát irányító Xavi pedig már augusztus elején az AC Milan elleni, Las Vegas-i felkészülési mérkőzés után elárulta, hogy Dembélé távozik a csapattól.

„Nagyon boldog vagyok, hogy csatlakozhatok a Paris Saint-Germainhez. alig várom, hogy az új mezben játszhassak. Remélem, továbbra is fejlődök és a szurkolók büszkék lesznek rám” – mondta a 37-szeres francia válogatott Dembélé új klubja honlapján.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik