Asztalitenisz: a Budaörsi SC minimális hátrányból várhatja az Ek-negyeddöntő visszavágóját

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2024.02.06. 21:35
Póta Georgina mindkét mérkőzését megnyerte a negyeddöntő első összecsapásán (Fotó: Dömötör Csaba)
Az Európa-kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén az SH-ITB Budaörsi SC női csapata nagy csatában 3:2-es vereséget szenvedett a cseh HB Ostrov otthonában, de a pénteki hazai visszavágón még kiharcolhatja a továbbjutást.

 

Az idén ünnepli megalapításának századik évfordulóját a Budaörsi SC, a klub egyik zászlóshajója, a női asztalitenisz-szakosztály pedig jó úton van afelé, hogy emlékezetessé tegye a centenáriumot. A Bachman Péter edző vezette együttesből Póta Georgina és Madarász Dóra ott lesz a válogatottal a február 16-án kezdődő dél-koreai világbajnokságon, a csapat címvédőként jó eséllyel pályázik az újabb magyar bajnoki címre, a Közép-európai Szuperligában bejutott a hatos döntőbe, s a második számú kontinentális sorozatban, az Európa-kupában is szeretne emlékezeteset alkotni – ezen az úton fontos pillanat volt az Ek-negyeddöntő kedd esti első összecsapása a cseh HB Ostrov otthonában. A legutóbbi kiírásban ezüstérmet szerző budaörsiek a Póta Georgina, Fazekas Mária, Dari Helga hármassal álltak asztalhoz, vagyis a csapat és a válogatott egyik kulcsembere ezúttal hiányzott.

Madarász Dóra Ecseki Nándorral alkotott vegyes párosa vasárnap megnyerte a WTT-sorozat manchesteri állomását, túl feszes lett volna a programja, ha kedden már Csehországban kell játszania” – mondta Bachman Péter. A döntés indokolt, hiszen az említett vegyes páros is harcban áll az olimpiai részvételért, s a klub számára is fontos, hogy támogassa a kvótára pályázó duót. Az Ek-negyeddöntőben a hazaiaknál a csapat legjobbja, a világranglista-68. szlovák Tatiana Kukulková természetesen bekerült a HB Ostrov kezdőjébe, mellette két cseh, Zdena Blasková és Linda Zaderová kapott bizalmat.

Amint arra számítani lehetett, végig kiélezett küzdelmet vívott a két alakulat, s úgy jutottak el 2:2-ig a felek, hogy budaörsi részről Póta mindkét partiját hozta. A mindent eldöntő ötödik párharcban aztán Blasková 1:2-ről fordítva rövidített játszmában legyőzte Darit, ezzel a Budaörs – akkor már minden bizonnyal Madarásszal kiegészülve – minimális, 3:2-es hátrányból várja a pénteki hazai visszavágót.

ASZTALITENISZ
EURÓPA-KUPA, NŐK, NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
HB Ostrov (cseh)–SH-ITB Budaörsi SC 3:2
Kukulková–Dari Helga 3:0 (6, 10, 7)
Blasková–Póta Georgina 2:3 (4, –5, 6, –8, 1:6)
Zaderová–Fazekas Mária 3:1 (–10, 8, 7, 8)
Kukulková–Póta 0:3 (–2, –5, –7)
Blasková–Dari 3:2 (8, –10, 7, 9, 6:0)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik