Atlétika: Helebrandt Máté és Récsei Rita győzött 20 kilométeren a gyalogló ob-n

Vágólapra másolva!
2023.04.23. 14:09
null
Helebrandt több mint háromperces előnnyel győzött (Fotó: NYSC)
A férfiaknál Helebrandt Máté, míg a nőknél Récsei Rita aratott fölényes győzelmet vasárnap a Békéscsabán rendezett 20 kilométeres gyalogló országos bajnokságon.

Előbbi több mint három-, utóbbi csaknem ötperces előnnyel diadalmaskodott.

„Nagyon jól, az elvárásoknak megfelelően sikerült a verseny. Teljesen a magam ritmusát sikerült gyalogolnom, a pályát nagyon szeretem, sikerült felülmúlni a tavalyi időmet” – összegzett az M1 aktuális csatornának Helebrandt, akinek bár nem volt zökkenőmentes a felkészülése, saját bevallása szerint az utolsó két hét nagyon jól sikerült.

A 34 éves atléta kifejtette, hogy a budapesti világbajnokság lesz az idei főversenye, erre épít fel mindent. Elmondása szerint a kvalifikáció május 30-án zárul, a világranglista első ötven helyezettje indulhat az augusztus 23-i 35 kilométeres versenyen, ő pedig a 40. helyen áll, ami úgy tűnik, elég lesz, ezért nem tervezi, hogy a vb-ig indulna ezen a távon.

„Nagyon jó ez a pálya, mert széles úton tudunk versenyezni. A viadal jól sikerült, bár a meleg és a szél kicsit megborított, de így is viszonylag sokáig tudtam tartani a megbeszélt tempót” – mondta Récsei, aki 44. a világranglistán, de elárulta, egy hónap múlva még lesz egy 35 kilométeres versenye, ott szeretne javítani helyezésén.

GYALOGLÓ OB
FÉRFIAK

1. Helebrandt Máté (NYSC) 1:23:26 óra
2. Venyercsán Bence Barnabás (BHSE) 1:26:30
3. Tóth Norbert (H. Szondi SE) 1:30:49
NŐK
1. Récsei Rita (BHSE) 1:37:45 óra
2. Spiller Tiziana Kinga (BHSE) 1:42:43
3. Csörgő Dóra (BHSE) 1:48:17

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik