MOB: Borkai megállapodást kötött vietnami partnerével

Vágólapra másolva!
2013.04.04. 18:04
null
Vuong Bich Thang és Borkai Zsolt kézfogása (Fotó: Kovács Anikó/MOB)
Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke együttműködési megállapodást írt alá a Vietnami Sporthivatal Magyarországon tartózkodó elnökével, Vuong Bich Thanggal.
Az együttműködés kitér magyar sportolók vietnami, meleg égövi edzőtáborozására, magyar edzők vietnami szerepvállalására; illetve vietnami súlyemelők, tornászok és labdarúgók tatai felkészülésére, labdarúgók mérkőzéseire, valamint korosztályos csapataik Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémián történő edzőtáboroztatására.

Szabó Bence MOB-főtitkár elmondta, fél évvel ezelőtt járt Vietnamban, akkor került szóba a két ország együttműködési lehetősége a sportban. A főtitkár hozzátette: „A szerződés egy évre szól, annak lejárta után értékelik az eltelt időszakot, a hosszabbítás annak függvényében lehetséges”.

Az aláíráson Borkai Zsolt, Szabó Bence és a vietnami delegáció mellett Nagy Zsigmond, a MOB nemzetközi igazgatója, és mint érintett sportág képviselője, Dobos Imre, a Magyar Súlyemelő-szövetség elnöke is részt vett.

A MOB meghívására Magyarországon tartózkodó vietnami delegáció a hét folyamán látogatást tett a MOB székházában, a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karán (TF), a Magyar Kajak-kenu Szövetségben, a tatai edzőtáborban, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémián, valamint tárgyalt Simicskó István ifjúságért és sportért felelős államtitkárral is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik