Rögbi Eb: a negyedik pozíció megtartása a cél a Budapesten

Vágólapra másolva!
2023.07.05. 11:19
null
Budapesten játszik a rögbiválogatott (Fotó: Földi Imre, archív)
Péntektől vasárnapig Budapesten rendezik meg a régió kiemelt tojáslabdás eseményét, a Trophy Series olimpiai rögbi Európa-bajnokság második fordulóját. A versenynek a Kincsem Park területén elhelyezkedő Budapest Rugby Center ad otthont.

 

A három nap alatt összesen 24 csapatot és 68 mérkőzést láthatnak a sportág szerelmesei – közölték a szervezők.

Gareth Lloyd vezetőedző magyar férfi válogatottja az első, júniusi fordulóban a bravúros negyedik helyet szerezte meg Zágrábban, s hasonlóan kiemelkedő eredményben reménykedik hazai környezetben is. A szombati csoportküzdelmek során a dán, a svéd és az izraeli csapattal küzdenek meg a házigazdák, a három négyesből az első két-két gárda, valamint a két legjobb harmadik kerül a nyolc közé, a vasárnapi kieséses szakaszba.

„Az első, zágrábi forduló tanulsága, hogy már nincsenek gyenge együttesek. Minden egyes csapat számít, illetve mindenkinek a tudása legjavát kell adnia egy-egy győzelemért – mondta a walesi Gareth Lloyd. – Szükség van a tapasztalatra, így két jól ismert és gyakorlott játékossal erősítünk a hazai fordulóra, természetesen nem lebecsülve ezzel a fiatalok zágrábi teljesítményét. A csapatnak fejlődnie és tanulnia kell az első etap zökkenőiből, hogy megtarthassuk vagy javíthassuk jelenlegi negyedik pozíciónkat. Az első mérkőzésünk Dánia ellen lesz, tavaly már volt szerencsénk megküzdeni vele Budapesten. Versenytársunk sokat fejlődött, nehéz ellenfél lesz. Az első mérkőzés hangulata és kimenetele mindig kritikus fontosságú, hiszen ez határozza meg a soron következő küzdelmek képét, így az izraeli és svéd csoportmérkőzéseket. Egy biztos, a fiúk izgatottan várják, hogy hazai közönség előtt bizonyíthassanak."

A végeredmény a két forduló – a zágrábi és a budapesti – eredményei alapján alakul ki az Eb második vonalában.

A magyarok csoportmeccsei
Szombat
10.50:
Magyarország-Dánia
15.20: Magyarország-Izrael
19.50: Magyarország-Svédország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik