Atlétikai vb: Fekete Fédra 180 centiméterig jutott és búcsúzott

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.08.25. 11:13
Fekete Fédra nem jutott tovább a női magasugrás péntek délelőtti selejtezőjéből a budapesti atlétikai világbajnokságon.

Fekete Fédra a 185 centiméter felett már nem jutott át (Fotó: Árvai Károly)
Fekete Fédra a 185 centiméter felett már nem jutott át (Fotó: Árvai Károly)
Fekete Fédra a 185 centiméter felett már nem jutott át (Fotó: Árvai Károly)

A vb-n szabadkártyával induló Fekete Fédra az első magasságot (175 cm) elsőre vitte, a 180-at másodikra, az egyéni legjobbját közelítő 185-ön viszont már nem jutott túl, és összesítésben a 33. helyen végzett.

„Élveztem a versenyt, nagyon jó volt. Azt kicsit sajnálom, hogy nem lett meg az 185, de így is boldog vagyok, hogy itt lehettem – nyilatkozta az MTI-nek Fekete Fédra, akinek az első két kísérlete kifejezetten rosszul sikerült 185 centiméteren, harmadikra viszont nagyon kevés hiányzott ahhoz, hogy átjusson a léc felett. – A sarkammal húztam le. Sajnálom, hogy nem az volt az első azon a magasságon. Az első kettőnél túl közel voltam és nem jött ki a támasz, a harmadiknál mentem hátra a megfelelő távolságra.”

A BHSE ugrója kiesése után még nem jött ki a pályáról, hanem nézte a többieket, köztük a két legnagyobb favoritot, a címvédő ausztrál Eleanor Pattersont és az ukrán Jaroszlava Mahucsihot.

„A felnőttek között ez volt az első nagy világversenyem. Örülök, hogy bennmaradhattunk nézni a legjobbakat. Nagyon élveztem” – jegyezte meg a magyar sportoló, aki a jövőben arra fog törekedni, hogy több hasonló nagy versenyre ki tudjon jutni.

A 25 éves magyar versenyző a világranglista 60. helyezettjeként várhatta a selejtezőt, amelynek 35 fős mezőnyében az övé volt a leggyengébb egyéni eredmény; 187 centiméteres legjobbját az idén és fedett pályán érte el, miközben a döntőbe jutáshoz szükséges szintet 194 centiben határozták meg.

Fekete Fédra a verseny előtt (Fotó: Török Attila)
Fekete Fédra a verseny előtt (Fotó: Török Attila)

Az atlétikai vb-ről a Nemzeti Sportot a helyszínről tudósítja:Csinta Samu, Németh Andrea, Patai Gergely, Vincze Szabolcs, Nagy-Pál Tamás (videó), Pusztai Viola (videó), Szabóky Zsolt (videó), Árvai Károly (fotó), Szabó Miklós (fotó), Török Attila (fotó)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik