Atlétikai vb: a Gyulai fivérek apjuk álmát váltják valóra – videó

Vágólapra másolva!
2023.07.30. 17:44
null
A Gyulai fivérek számára is valóra vált álom a közelgő atlétikai vb (Fotó: Facebook/drcsisztuzsuzsaofficial)
A Gyulai testvérek, Márton és Miklós voltak Csisztu Zsuzsa YouTube-os beszélgetős műsorának vendégei. A közelgő atlétikai világbajnokság rendezésén dolgozó testvérpár a Nemzeti Atlétikai Központ minden zegét-zugát megmutatta a nézőknek.

„Világszerte nagyon sok stadionban – ahol vb-ket, olimpiákat szerveznek – elfelejtik azt, hogy a helyszíni közönség legalább olyan fontos, mint a tévénézők. Mikivel három éve beszéltük meg, hogy ha lehet, akkor hozzuk a nézőket minél közelebb a pályához, s így közel a felére lehetett csökkenteni a távolságot” – beszélt a Nemzeti Atlétikai Központ stadionjának tervezéséről Gyulai Márton.

„A világbajnokság idejövetele számunkra egyfajta elégtételt is jelent, sok helyen elmondtuk, hogy a korábbi, 2005-ös vb-pályázat elég dicstelen véget ért a mi szempontunkból, s ez Aput nagyon megviselte. Ha e szemüvegen keresztül nézzük a dolgot, akkor ez nekünk nagyon fontos. De ez nem csak nekünk, hanem az egész országnak fontos” – mondta Gyulai Miklós azzal kapcsolatban, hogy posztumusz teljesült édesapja, a 2006-ban elhunyt Gyulai István azon álma, hogy Magyarország atlétikai világbajnokságot rendezzen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik